Cele mai mici broaște din lume

Spread the love

Loading

broasca rara

O broască rară, descoperită în Vietnam, s-a adaptat într-un parc de faună sălbatică din Marea Britanie.

O specie de broască, foarte rară, pe cale de dispariție, a fost adaptată cu succes la Cotswold Wildlife Park, în Burford, Marea britanie. Aceste creature minuscule au cel mai bun camuflaj din lumea amfibienilor.

Opt broaște au fost îngrijite de către o echipă de cercetători și mormolocii rezultați din reproducere sunt păstrați într-o cameră specială. 

Femele din această specie sunt mai mari decât masculii și ajung la o dimensiune de circa 9 cm. Când broasca este speriată, acestea se pot curba într-o minge și rămâne nemișcată. Mimează moartea. 

Broaștele, numite mossy, au o culoare   marmorat verde și cu pete maro. Picioarele se termină  cu niște tampoane lipicioase.

Cele mai mici broaște din lume au fost descoperite pentru prima dată în Vietnamul de Nord în 1903. Broaștele sunt aproape imposibil de distins între tufe și mușchi.

Specia este amenințată cu dispariția și a intrat în vizorul  Uniunii Internaționale pentru Conservarea Naturii. În Vietnam broaștele sunt protejate de guvernul vietnamez.

Sursa: dailymail.co.uk