Cele mai sănătoase băuturi naturale din lume

Spread the love

Loading

Pentru a scăpa de sete, pentru a te răcori şi pentru a bea ceva bun, urmează sfaturile de mai jos, prezentate de specialiştii nemţi în ziarul Bild.

Unele dintre băuturile prezentate nu numai că sunt bune la gust,

dar te pot scăpa chiar şi de cancer.

cele mai sanatoase bauturi din lume

Apa. Întrucât fără ea nu putem trăi, trebuie să bem mai multă apă decât orice altă băutură. Bea aprox. 40 ml. de apă / kc. / zi. Nu uita ca atunci când consumi alcool și cafea, să bei mai multă apă pentru a evita deshidratarea. Pe lângă hidratare, apa asigură digestia, ajută la eliminarea toxinelor din organism, fiind o componentă esențială a sângelui. Dacă te-ai plictisit de apa fără gust, poți adăuga câteva felii de lămâie/castravete sau câteva crenguțe de mentă proaspătă.

Apa ajută la problemele renale şi urinare, în ceea ce priveşte indigestia, aciditatea, întăreşte inima, ajută circulaţia şi memoria. Cantitate sănătoase: 1 pahar de apă pe oră, aproximativ 1,5 – 2 litri pe tot parcursul zilei.

 

Suc de rodie. Sucul conține o mulțime de antioxidanți care previn inflamațiile, bolile de inimă, cancerul, îmbătrânirea prematură și stimulează fluxul de sânge. Conţinutul ridicat de polifenoli din rodie stimulează circulaţia sângelui în vasele fine, cum ar fi inima. Cantitate sănătoasă: un pahar mare pe zi.

 

Suc de legume. Fă o salată de legume crude (salată verde, spanac, varză, morcovi, castraveți, țelină, etc.). Acum, pune-o în blender, adaugă puțină apă și savureaz-o! Genul acesta de sucuri curăță foarte bine tractul digestiv, detoxifiază, reduce inflamația și alcalinizează pH-ul organismului.

 

Sucul de ridiche neagră te scapă de tuse. Un remediu dulce și reconfortant, sucul de ridiche neagră este ideal în caz de bronșite, tuse, viroze sau de gripe, datorită conținutului mare de vitamina C și de calciu. Dai o ridiche prin răzătoare, o lași trei ore, iar la sfârșit o storci pentru a obține sucul. Este de ajuns să iei șase lingurițe de suc de ridiche neagră pe zi, ca să-ți calmeze tusea și să scapi de raceală sau de gripă. Copiii ar fi bine să ia câte trei lingurițe de suc pe zi.

 

Sucul de țelină, depurativ natural. Pentru a elimina toxinele din organism, sucul de țelină este exact ce ai nevoie. Stimulează transpirația, drenarea bilei și elimină gazelle intestinale. Poți să bei zilnic trei pahare. Pentru eficacitate maximă, cură cu suc de țelină este bine să fie ținută timp de 15-20 de zile.

 

Sucul de castraveți dizolvă pietrele la rinichi. Răcoritor, sucul de castraveți este un bun diuretic și dă rezultate în bolile de rinichi, cum este litiaza renală. Amesteci 200 ml de suc de castraveți cu 200 ml de suc de morcovi și de ridiche neagră, plus puțină miere. La fel de bun este amestecul de suc de castraveți, morcovi și de sfeclă roșie.

 

Sucul de cartofi tratează ulcerul. Băut crud, sucul de cartofi cicatrizează mucoasele aparatului digestiv, îndeosebi mucoasa stomacală, datorită mineralelor pe care le conține (cupru, calciu, magneziu), dar și unei enzime din celulele vegetale. Pentru un gust usor de suportat, bea acest suc în amestec cu suc de morcovi. Pentru ulcer gastroduodenal, timp de o lună bea o jumătate de pahar cu suc, de patru-cinci ori pe zi. Pentru diabetici, este indicată o cură de zece zile cu acest suc.

 

Sucul de ceapă combate ateroscleroza. Una dintre cele mai răspândite afecțiuni, ateroscleroza, manifestată prin îngroșarea peretilor arterelor, poate fi combătută cu ajutorul sucului de ceapă. În sucul obținut dintr-un kilogram de ceapă roșie adaugi 300 de grame de miere. Ții sucul la frigider și iei din el 50 ml pe zi, timp de trei-patru luni. Un pahar de suc de ceapă pe zi, diluat cu apă, suc de țelină sau de morcovi, alungă astenia.

 

Sucul de roșii, bun pentru inima. Acest suc are proprietatea de a micșora vâscozitatea sângelui, prin urmare reduce riscul afecțiunilor vasculare, precum cardiopatia ischemică sau insuficiența cardiacă. Ține o cură de o lună, în care bei câte 200 ml de suc de roșii de trei ori pe zi. Sucul se bea imediat după preparare.

 

Sucul de sfeclă roşie – ajută împotriva anemiei. Conținutul mare de nitrați naturali pe care îl are sucul de sfeclă roșie dilată vasele de sânge și-ți este de ajutor dacă ai hipertensiune arterială. Mineralele valoroase (magneziu, cupru) stimulează apetitul, intensifică fluxul bilei şi protejează împotriva radicalilor liberi. Ajută, de asemenea, împotriva anemiei. Cantitatea sănătoasă: 1 pahar mic pe zi.Poți combina sucul combinat cu altele, precum cel de morcovi. Taie sfecla cubulețe (fără a o decoji) și paseaz-o în blender, adăugând puțină apă.

 

Sucul de sparanghel, un bun diuretic. Cura cu suc de sparanghel este eficientă în cazul tulburărilor renale. Are acțiune diuretică datorită unei substanțe numite sparanghina. Se bea un pahar pe zi, îndoit cu puțin suc de morcovi. În combinație cu suc de țelină, alungă oboseala.

 

 

Chefir. Kefirul este foarte bogat în probiotice, vitamine și minerale. Alege kefirul slab, neîndulcit. Sprijină funcţia intestinelor, previne constipaţia. Cantitatea sănătoasă: zilnic până la 1/2 litri.

 

 

Ceai de ghimbir. Acest ceai reduce problemele digestive, ameliorează durerile provocate de artrită, previne cancerul și lista beneficiilor nu se încheie aici. Poți citi aici mai multe detalii despre ghimbir. Se pot bea 1-2 căni de ceai / zi (1 linguriță ghimbir proaspăt ras la 1 cană de apă). Conţine beta caroten, calciu, fier, zinc şi uleiuri preţioase. Stimuleaza circulaţia, ajută la ameliorarea durerilor, diminuează efectul de greaţă, ajută împotriva indigestiei. Cantitatea sănătoasă: 1 pahar mare pe zi.

 

Suc de struguri negri. Mustul este plin de antioxidanți care reduc riscul de formare a cheagurilor de sânge, a bolilor de inimă și reduc nivelul colesterolului. Reține, însă, acestea conțin destul de multe calorii, așa că bea cu moderație (1 ceașcă pe zi).

 

Limonadă. Această băutură revigorantă are foarte multe beneficii pentru organism, despre care poți citi aici. De reținut: prepară limonada în blender pentru a nu pierde nimic din pulpa fructului. Poți îndulci cu miere naturală și poți adăuga câteva frunze de mentă proaspătă și gheață.

 

Smoothie-uri. Ai poftă de un milkshake de la fast-food? Uită de el și prepară-ți acasă o băutură mult mai bună, plină de vitamine și fibre, perfectă pentru gustare sau pentru micul dejun. Exemplu de smoothie: fructe de pădure, banană, iaurt slab neîndulcit, un strop de lapte slab. Se prepară în

blender.

Cacao – este bună pentru piele. Dacă bei cacao regulat cu siguranţă vei avea pielea pe cât de hidratată trebuie, pentru a nu se usca. Este necesară o cană de 200 ml pe zi, cu lapte degresat şi cât mai puţin zahăr sau chiar deloc.

 

Vinul – te slăbeşte. Cu un consum moderat de vin, slăbeşti. De asemenea, vinul previne apariţia aterosclerozei. Cantitatea recomandată este de 1 pahar pe zi, nu mai mult de un litru pe săptămână. Important: două zile pe săptămâna nu se consumă pentru a nu da dependenţă.

 

Lapte – protejează împotriva hipertensiunii arteriale. Persoanele care beau lapte degresat regulat au un risc mai mic de hipertensiune arterială. Cantitatea sănătoasă: până la două pahare mari pe zi.

 

Suc de Cătină – întăreşte nervii. Conţine vitamina C, aceasta întărind sistemul imunitar, acid folic, magneziu, fier şi mangan, blocând efectele nocive ale hormonilor de stres. Cantitate: de două ori pe zi, câte două linguriţe de suc de cătină dizolvate într-un pahar mic de apă.

 

Bere – pentru oase puternice. Siliciul din în bere este necesar în construcţia şi regenerarea oaselor. Când este foarte cald afară se recomandă berea fără alcool. Cantitatea: o sticlă de 0,33 l pe zi.

 

Sucul de merişor (coacăze roşii de pădure) – previne infecţiile tractului urinar. Sucul de merişor te scapă de infecţiile cu stafilococul auriu. Cantitatea sănătoasă: un pahar mic în fiecare zi, sub forma de suc, cu puţin zahăr.

 

Suc de roşii – protejează împotriva radiaţiilor solare. Licopenul, fitonutrientul care dă roşiilor culoarea, reduce efectul nociv al razelor ultra violete penetrante. Cantitatea sănătoasă: trei pahare mici pe zi, vara chiar patru.

 

Suc de portocale – previne ateroscleroza. După mesele copioase, un pahar de suc de portocale proaspăt storse împiedică formarea radicalilor liberi care distrug vasele de sânge şi favorizează atacul de cord. Cantitatea sănătoasă: un pahar mare de suc proaspăt stors după fiecare masă.

 

Cafea – protejează împotriva accidentelor vasculare. Cofeina inhibă lipirea trombocitelor din organism, acestea fiind foarte importante atunci când este vorba de un accident vascular. Se recomandă 1-2 căni pe zi, dacă medicul nu vă interzice consumul de cafea.

 

Ceaiul negru – ajută la prevenirea bolii Alzheimer. Ceaiul negru îmbunătăţeşte fluxul de sânge, previne rigidizarea arterelor, previne boala Alzheimer. Dar numai fără lapte! Cantitatea sănătoasă: 3-6 căni pe zi.

 

Ceaiul verde – protejeaza împotriva cancerului. Conţine polifenoli care stimulează regenerearea celulelor şi a ţesuturilor. Ajută şi împotriva cariilor dentare. Cantitatea sănătoasă: 3-6 căni pe zi.

 

Suc de morcovi – face pielea frumosă. Beta carotenul şi vitamina A din morcov întăreşte sistemul imunitar, accelerează bronzul natural, proteja împotriva razelor UV, ajută pielea uscată. Cantitatea sănătoasă: 1 pahar mic pe zi.

 

Oţet de mere – ajută la detoxifierea organismului. Conţine minerale (magneziu, potasiu, calciu) stimulând metabolismul celor care au probleme cu greutatea. Detoxifiază organismul şi ajută activitatea intestinelor. Cantitatea sănătoasă: 1 lingură de oţet de mere în fiecare zi, într-un pahar mare de apă.

 

Suc de nucă de cocos – păstrează echilibrul corpului. Nu are calorii şi ajută organismul să păstreze un echilibru acido-bazic, reducând acidul uric, detoxifică organismul. Cantitatea sănătoasă: 1 pahar mare pe zi.

 

Băutură din grâu fermentat – bună pentru piele. Este plină de minerale, fibre, vitamine şi enzime. Întăreşte intestinele, ajută sistemul imunitar, îmbunătăţeşte rezultatele testelor de sânge şi este bună pentru piele. Conţine doar 5 calorii pe litru. Cantitea sănătoasă: 1-3 pahare mici pe zi.

Sursa: fitness-nutritie.ro, libertatea.ro, sanatate.bzi.ro, stiri.com.ro