Chipul criminalului din Florida și arma care a ucis 17 persoane și a rănit alte 14

Spread the love

Loading

Un nou atac înarmat a lăsat victime într-un liceu din Florida. Din păcate, noi care am visat America ne-a cam ieșit pe nas  visul american și în fiecare zi scade procentul de încredere față de nemernicia Unchiului Sam.

Deși există foarte multe atacuri înarmate americanii nu vor să renunțe la arme și asta arată că în realitate nu au evoluat de loc ca mentalitate și au rămas la nivelul luptelor cu triburile ameridiene, când trebuia zi și noapte să nu se despartă de arme.

Dar să lăsăm această divagația și să revenim la atrocitatea înfăptuită de un tânăr de 19 ani, Nicolas Cruz, criminalul din Florida. Criminalul a executat 17 persoane și este acuzat de crimă premeditată – acuzații care poartă pedeapsa cu moartea în Florida. Pe lângă cei 17 morți  a rănit 14 persoane când a deschis focul la Liceul Marjory Stoneman Douglas din Parkland, Florida.

Cruz a fost dat afară din liceu anul trecut pentru abateri repetate de la disciplină. 

După ce a murit mama lui Cruz acesta s-a mutat în familia unui fost coleg de clasă, unde și-a adus arma de asalt AR-15, pe care a pus-o  într-un dulap închis, la care avea cheia. El a reușit să cumpere pușca în ultimul an și a trecut printr-o verificare necesară a fundalului. Legea federală a permis oamenilor de peste 18 ani să achiziționeze în mod legal arme letale. 

Încă de anul trecut FBI știa că Nicolas Cruz a postat online un comentariu că va fi un shooter. De asemenea era luat în vizor de autorități că făcea parte dintr-o organizație alba ultranaționalistă Republica Florida. Pe rețele sociale Cruz a postat mai multe fotografii cu animalele pe care le-a ucis. Grupul se descrie ca o „organizație albă a drepturilor civile, care se luptă pentru politica albă a identității” și încearcă să creeze un „etnostat alb” în Florida.

După audiere, echipa de apărare a lui Cruz a dezvăluit că el se afla la ceas de sinucidere și că a înțeles magnitudinea acțiunilor sale.

Apărarea a spus ziariștilor că Cruz suferă de autism, depresie și s-a confruntat cu probleme psihologice semnificative – toate fără un fel de sistem de sprijin pe care majoritatea oamenilor îl au. Copilul era profund tulburat și a suferit o traumă semnificativă care provine din pierderea mamei sale.

Procurorul general din Florida, Pam Bondi, a declarat că procurorii vor cere pedeapsa cu moartea pentru shooterul de adolescenți.

Patrusprezece studenți care au fost împușcați în masacrul de liceu din Florida: Jaime Guttenberg, 14 ani, Nicholas Dworet, Martin Duque, 14 ani, Meadow Pollack, 18 ani, Cara Loughran, Alaina Petty, 14 ani, Joaquin Oliver, 17, Luke Hoyer, 15, Alyssa Alhadeff, 15, Gina Montalto, 14, Carmen Schentrup, Peter Wang, 15, Alex Schachter, 14, Peter Wang, 15 ani și Helena Ramsey, de 17 ani. Actorul Aaron Feis, de 37 de ani, profesorul Scott Beigel, de 35 de ani, și directorul atletic Chris Hixon, în vârstă de 49 de ani, au fost uciși, protejând studenții de gloanțe.

{gallery}florida{/gallery}

Sursa: dailymail.co.uk

Comments are closed.