Cicliști din orașul înfrățit Orléans în vizită la Primăria Municipiului Lugoj

Spread the love

Loading

Ciclisti Orleans

Primăria Municipiului Lugoj a găzduit joi, 31 august, începând cu ora 9.00, o delegație de cicliști amatori din orașul înfrățit Orléans, Franța. 

 

Oaspeții francezi sunt reprezentanții clubului de cicloturism L’Etape Solognote, ai cărui membri sunt seniori. Delegația i-a inclus pe Jean Daniel Guitteaud (președinte al clubului) Pascal Lematelot,  Tonio Nunez, Yvon Labaye și Christian Moreau (cei 5 cicliști) și pe Didier Rouet, Maurice Ruffier și Roger Ponein (echipa de sprijin), ei fiind însoțiți de doamna profesoară Letiția Stoian care a asigurat traducerea.   Prezența lor la Lugoj se înscrie într-un proiect mai amplu care presupune parcurgerea pe bicicletă a unui traseu de-a lungul unor importante cursuri de apă europene. Anul acesta ei desfășoară prima etapă din proiect având ca reper de traseu fluviul Dunărea. Împreună cu  echipa tehnica au ajuns cu microbuzul la Constanța de unde 5 membri ai clubului, au pornit cu bicicletele. Ei vor traversa România si înca 8 state europene parcurgând un traseu lung de 2.830 km până la întoarcerea în Orléans.  

Proiectul lor urmărește 2 obiective. Unul educativ, toate informațiile de pe traseu, (oameni, locuri, peisaje, tradiții locale) fiind transmise zilnic la o școlă din Orléans și popularizate în rândul elevilor. Cel de-al doilea obiectiv este unul umanitar, de solidaritate cu o asociație de nevăzători din Orléans.

Sosirea la Orléans este programată în 20 septembrie la orele 14.00, ei fiind cei ce vor deschide unul din cele mai importante festivaluri locale din Orléans, Festivalul Loirei.

Parteneriatul dintre orașele Lugoj și Orléans a constituit motivul pentru care Lugojul a fost inclus expres în traseu, oaspeții francezi exprimându-și dorința de a face cunoștință cu orașul nostru.

Delegația a fost primită de primarul Francisc Boldea care le-a adresat oaspeților un cuvânt de bun venit și a făcut o succintă prezentare a Municipiului Lugoj. Oaspeții au mulțumit pentru primirea călduroasă și au prezentat asociația de cicloturism si proiectele în care sunt implicați. Cu acest prilej au donat o bicicletă performantă care va fi oferită prin tragere la sorți unui tânăr lugojean cu prilejul următoarei acțiuni Lugojul Pedalează..

Primarul Francisc Boldea a transmis prin intermediul acestei delegații un mesaj municipalității din Orléans cu îndemnul de a relansa împreună relația de înfrățire dintre orașele noastre.