Cine CONDUCE lumea

Spread the love

Loading

cine conduce lumeaRosicrucians. Ordinul Rosicrucians s-a înfiinţat la iniţiativa unui grup de protestanţi germani în anul 1600 când au fost publicate o serie de trei documente. Documentele dezvăluie povestea unui alchimist misterios care a vizitat diferite locuri ale lumii cu scopul de a aduna informaţii secrete şi vorbesc despre o frăţie secretă de alchimişti care se pregăteau să schimbe faţa politică şi intelectuală a Europei. Astăzi există mai multe grupuri de „Rosicrucians”, fiecare pretinzând că este strâns legat de cel original. Gruparea a fost divizată înntr-un amestec de creştini cu principii rosicruciene şi într-o comunitate semi- masonică, tinde să aibă grade de aderare.

 

Societatea „Craniu şi Oase”. Ordinul „Craniu şi Oase”, înfiinţat Universitatea Yale, a fost cunoscut iniţial sub denumirea de „Frăţia Morţii ”. Este una dintre cele mai vechi societăţi secrete formate de studenţi de elită. Fondată în 1832, Societatea „Craniu şi Oase” se remarcă prin folosirea ritualurilor masonice, membrii ei întâlnindu-se în fiecare joi şi duminică într-o clădire pe care o numesc „Tomb”. Potrivit arhivarului bibliotecii de la Universitatea Yale, Judy Schiff, numele membrilor comunităţii nu au fost ţinute secrete până în anul 1970, dar ritualurile au fost ţinute confidenţiale cu mare stricteţe. Dintre membrii societăţii s-au remarcat ambii preşedinţi ai Americii Bush (George H. W. Bush şi George W. Bush), care au aderat la comunitate în timp ce studiau la Yale. În jurul societăţii roiesc o serie de teorii conspiratoare, printre care se spune că CIA şi-ar avea rădăcinile în „Craniu şi Oase”.

 

Marea Lojă Masonică. Loja a fost creată în 1717, însă documentele care atestă existenţa sa datează încă din 1300. În interiorul acestei societăţi există trei niveluri prin care trebuie să treacă toţi membrii. Astfel, cel care ajunge la nivelul al treilea va primi numele de Master Mason şi implicit va fi cel care va conduce oamenii. Masonii organizează întâlniri regulate în cadrul cărora practică ritualuri care fac trimiteri la simboluri arhitecturale, busolă sau pătrat. Pentru a obţine admiterea la reuniunile lor, precum şi pentru a identifica şi alte persoane care pot fi masoni, ei folosesc diferitre practici, cum ar fi strângerile de mână. Semnele cu mâna diferă de la un membru la altul tocmai pentru a proteja grupul de alţi oameni care vor să intre în societate sub pretexte false. De asemenea, masonii poartă haine stilizate bazate pe îmbrăcămintea purtată de către strămoşii lor din Evul Mediu, cea mai cunoscută piesă fiind şorţul. Cum poţi deveni mason? În primul rând, trebuie să fi recomandat de un membru al comunităţii şi mai mult decât atât, până la integrarea în grup sunt nevoie de trei recomandări consecutive. În al doilea rând, trebuie să ai cel puţin 18 ani şi să dai dovadă că eşti întreg la minte. Biserica Romano-Catolică le interzice partizanilor să se înscrie la o astfel de societate secretă, ameninţându-i cu excomunicarea.

 

Ordinul Templierilor Orientali (OTO). Organizaţia a luat naştere la începutul secolului al XX-lea. Gruparea practică ritualuri şi tehnici oculte astfel încât membrii să poate trece de la un rang inferior la unul superior. Ideile filosofice ale societăţii secrete se bazau pe credinţa într-o nouă eră de principii şi practici ezoterice pentru a descoperi adevărata identitate a unei persoane. Ritualurile pe care le practică OTO sunt foarte stilizate şi folosesc preotese virgine, copii şi preoţi. În cadrul acestora sunt invocate multe divinităţi egiptene, iar la un moment dat, preoteasa va trebui să respecte una dintre reguli şi să se dezbrace.

 

Ordinul „Zorii Aurii”. Ordinul a fost creat de trei franscmasoni şi membrii ai Societăţii Rosicruciene din Anglia: dr. William Robert Woodman, William Wynn Westcott şi Samuel Liddell MacGregor Mathers. Mişcarea a fost întemeiată datorită în special publicării unor manuscrise codificate cumpărate de Wynn Westcott, dintr-un magazin de antichităţi. Westcot împreună cu Samuel Lidel McGregor Mathers, au decodat manuscrisul care conţinea patru ritualuri complicate. Pentru a trece de la un grad la altul adepţii trebuiau să practice un ritual în care primea fiecare diferite arme magice. Pentru fiecare grad exista câte un anumit halat, emblemă, simbol.

 

Cavalerii Templieri. Ordinul a fost unul dintre cele mai cunoscute ordine călugăreşti militare creştine. Membrii comunității masonice ai cavalerilor templieri nu pretind o legătură direct cu grupul medieval, înfiinţat în secolul al XII-lea, ci doar se remarcă printr-un schimb de idei şi simboluri. Pentru a deveni membru ai acestui ordin, trebuie să fi devenit deja un Master Creştin Mason.

 

Iluminaţii.Conform culturii populare şi teoriilor ciudate şi primitive ale conspiraţiei, nicio societate secretă nu a ajuns atât de renumită precum „Iluminaţii,” care a fost adesea un subiect dezbătut în cărţi, filme şi televiziune. Gruparea a fost fondată în anul 1700 de către o organizaţie secretă germană. Mulţi oameni cred că „Iluminaţii ” încă funcţionează şi gestionează principalele activităţi guvernamentale ale lumii. Mai mult, se cred că aceştia doresc să creeze un govern mondial bazat pe idei ateiste şi principia umaniste.

 

Grupul Bilderberd. Această societate secretă este puţin diferită faţă de celelalte prin faptul că nu are un membru oficial. Numele grupului este dat de oameni foarte influenţi care se întâlnesc o dată pe an (de obicei cu o securitate bine organizată, sponsorizată de govern). Subiectele dicutate la aceste întâlniri sunt ţinute secrete, iar conferinţele se ţin în hotelurile de cinci stele din întreaga lume. Participarea la reuniuni se face strict pe bază de invitaţii, iar prima întâlnire a avut loc în anul 1954, la Hotelul Bilderberd din Olanda. Iniţial, gruparea a fost fondată cu scopul de a promova o înclinaţie anti-America deoarece, după al Doilea Război Mondial, începuse să se răspândească de-a lungul Europei, dar în timp se pare că s-a transformat într-o lungă discuţie despre o convenţie mutuală interculturală. (sursa foto: wikipedia)

 

Prioratul lui Sion. După publicarea cărţii „Codul lui Da Vinci” a lui Dan Brown, „Prioratul lui Sion” a intrat în vizorul publicului. Din păcate pentru cei care doreau să găsească această societate şi să li se alăture, Prioratul lui Sion nu exista. Aceasta a fost o farsă creată în 1956 de succesorul la tronul Franţei de atunci, Pierre Plantard. Cu toate că s-au publicat dovezi care atestă că această grupare a fost doar o ficţiune, unii oameni continua să creadă că „Prioratul lui Sion” există.

 

Societatea „Opus Dei”. O organizaţie a Bisericii Catolice şi are ca principal scop chemarea la sfinţenie. Este alcătuită din clericii Prelaturii şi din alţi preoţi seculari şi diaconi diecezani. Prelatul Opus Dei este preşedintele Societăţii. Misiunea sa constă in răspândirea mesajului că munca şi împrejurările concrete ale vieţii reprezintă prilejuri de întâlnire cu Dumnezeu, de slujire către semeni şi de îmbunătăţire a societăţii. Biserica Catolică interzice societăţile secrete şi apartenenţa la ele şi investigatorii Opus Dei au susţinut frecvent că această organizaţie acţionează în secret pentru a promova o agenda sinistră.

Sursa: agentia.org, gandeste.org, romanialibera.ro