Cine ”l-a lucrat” pe Mugur Isărescu și de ce? Un scenariu îl vizează chiar pe Iohannis!

Spread the love

Loading

Consiliul Național pentru Studierea Arhivelor Securității a cerut Curții de Apel București să constate calitatea de colaborator al Securității pentru Mugur Isărescu, Guvernatorul BNR.

O decizie cel puțin interesantă și care ridică numeroase semne de întrebare. Cea mai imporantă dintre ele se referă la scopul vizat de această acțiune. Cei mai mulți spun că Isărescu este de prea mult timp în funcție, așa că a cam venit momentul să se retragă.

La fel de vehiculată este și ideea că scaunul său ar fi vizat de Lucian Isar, nimeni altul decât ssoțul liderului PNL Alina Gorghiu, în prezent reprezentant al României la BERD.

Foarte interesant este ca deconspirarea oficiala a lui Mugur Isarescu de catre CNSAS vine la cateva saptamani de la o intalnire pe care guvernatorul BNR a avut-o cu presedintele Klaus Iohannis. O intalnire destul de contondenta, asa cum a reiesit din informatiile prezentate in spatiul public. Ne-am adus aminte in acest sens de un editorial al jurnalistului Cornel Nistorescu, publicat in Cotidianul, in care reputatul ziarist dezvaluia o serie de elemente extrem de interesante din cadrul intalnirii de la Palatul Cotroceni, din 22 mai 2020, dintre presedintele Klaus Iohannis, premierul Ludovic Orban, ministrul de Finante Florin Citu si guvernatorul BNR Mugur Isarescu, notează luba.ro

Potrivit luba.ro, acest atac la Isărescu, apărut brusc, prin comunicatul CNAS, ”în plin proces de instalare a crizei economice în România”, sugerează că, la mijloc ar fi vorba despre lucruri ascunse. Mai exact, Isărescu ar incomoda foarte tare ducerea la capăt a unor planuri fie de dezechilibrare a econoiei românești, fie de preluări păguboase pentru români în sistemul bancar – cuplul Cîțu-Isar s-ar ocupa de privatizarea CEC.

Rămâne de văzut dacă Isărescu va reacționa…

 

 

 

Tagged: