Comandanții militari ai Rusiei sunt „îngroziți” de cererile lui Putin pentru o nouă ofensivă pe mai multe fronturi în Ucraina și se tem de o „macelărire în masă” și „renunță la speranța” de a câștiga războiul, susțin experții

Spread the love

Loading

Kremlinul a pierdut acum un total uluitor de peste 175.000 de militari în război.

Cererea lui Putin pentru un nou asalt a provocat diviziuni profunde în înaltul comandă.

Ofițerii de vârf ai Rusiei sunt „îngroziți” de cererea lui Vladimir Putin pentru o nouă ofensivă militară urgentă pe mai multe fronturi în Ucraina.

Ei se tem de mai multe pierderi de vieți, deoarece o nouă analiză sugerează că Kremlinul a pierdut acum un total uluitor de peste 175.000 de militari în război.

Cererea lui Putin ca generalul său suprem de război, generalul Valery Gerasimov, să declanșeze „un atac în mai multe direcții deodată” a evocat diviziuni profunde în înaltul său comandament, a susținut analistul politic Valery Solovey.

Dr Solovey este fost profesor la prestigiosul Institut de Relații Internaționale din Moscova, o școală de formare pentru diplomați și spioni.

El a spus pe canalul pro-opoziție Khodorkovsky Live: „Marele Stat Major al Armatei este îngrozit de instrucțiunile comandantului șef [Putin]. Nu exagerez. Sunt îngroziți.

„Le este frică să piardă forțele armate rămase în măcelul în care sunt târâți din ordinul lui [Putin]”.

În ciuda faptului că comandanții înalți au renunțat la speranța în „obiectivul” lor de a câștiga războiul, ei se vor supune lui Putin.

Dr Solovey a spus: „Ei bine, ei au salutat – „După cum doriți, Alteța Voastră, sunteți geniul, îl știți mai bine decât noi, ați început totul și treaba noastră este să rezolvăm totul acum”.

„Această [ofensivă] este planificată pentru februarie. Iar Gerasimov, un apropiat al ministrului apărării Serghei Şoigu, este „cel mai capabil dintre generalii ruşi”.

Însă cei mai buni din statul major „se tem că nu vor ajunge la timp, pentru că Ucraina ar putea obține arme noi – mai periculoase, mai moderne, ofensive [din Occident].

„De aceea acum este ultima șansă de a încerca să lovești Ucraina, dar nu cu scopul de a câștiga”, a spus Dr. Solovey.

„Este foarte important de înțeles. Nu mai există un astfel de obiectiv deloc. Scopul este total diferit – să-l închei într-un mod onorabil. Adică pentru a obține pacea.

„Este vorba de păstrarea unui minim de [câștiguri rusești]. Acesta este Donbas, o parte a noilor teritorii – nu toate, și pentru a apăra Crimeea. Nu se așteaptă la mai mult.

Analiza sa este departe de poziția publică a Kremlinului, care insistă că aventura militară a lui Putin decurge conform planului.

Acest lucru vine în timp ce canalul Telegram, generalul SVR, sugerează că „pierderile operaționale militare irecuperabile de forță de muncă” din armata rusă sunt de peste 126.500, o creștere de peste 20.000 în această lună.

În plus, au fost peste 44.000 de morți în armatele militare private pro-Kremlin care operează în Ucraina pentru a sprijini invazia ilegală a lui Putin.

Dacă este adevărat, înseamnă mai mult de 10.000 de oameni pierduți în luptele grele din această lună în aceste companii militare private – dintre care cel mai cunoscut este Wagner, cu personal substanțial din prizonieri eliberați din închisorile rusești pentru a lupta pentru Putin.

În plus, peste 6.250 de gardieni naționali ruși au fost uciși, precizează canalul.

Taxa totală este de 176.863. Cifrele canalului pentru pierderile de război sunt de obicei mai mari decât alte surse.

SURSA se poate citi AICI

 

Tagged: