Competiţie sportivă regională – Cupa de Vest

Spread the love

Loading

batut-cu-bestialitate-si-violat-in-penitenciarul-timisoara-89906-1Comunicat de presă 

referitor la participarea echipei de fotbal a Penitenciarului Timişoara

la competiţia sportivă regională

Cupa de Vest

 

În data de 23 mai 2013, începând cu ora 09.00., Penitenciarul Timişoara va participa cu echipa de fotbal a persoanelor private de libertate, la ediţia a VII-a a Campionatului de fotbal, regional – „Cupa de Vest, activitate care se desfăşoară la baza sportivă ARENA VIOLA din Timişoara.

 

Acest eveniment este organizat, în parteneriat cu Direcţia Judeţeană pentru Sport şi Tineret TIMIŞ şi cu Facultatea de Educaţie Fizică şi Sport din cadrul Universităţii de Vest Timişoara, fiind implicate şi echipe de fotbal ale persoanelor private de libertate aflate în custodie în penitenciarele Arad, Oradea, Drobeta Turnu Severin, Târgu Jiu şi Satu Mare.

Scopul acţiunii urmăreşte conştientizarea valenţelor educative ale sportului, acesta facilitând dobândirea unor valori precum toleranţa, respectul faţă de ceilalţi şi respectul faţă de reguli.

Pe lângă dezvoltarea unor comportamente prosociale, autonome şi responsabile în cadrul comunităţii, prin derularea acestei activităţi urmărim şi facilitarea reinserţiei sociale a persoanelor private de libertate prin schimbarea atitudinii, înlăturarea parţială a prejudecăţilor membrilor comunităţii, faţă de acestea.

Persoană de contact: purtător de cuvânt Subinspector de penitenciare Carmen UŢOIU, telefon 0256/ 293 348, tel. mobil 0752 090 228, fax 0256/ 293 349,                                                               e-mail carmen.utoiu@anp.gov.ro.