Comportament rusesc și, actual, românesc …

Spread the love

Loading

Autor: Ion Teca

Vremuri crunte în 1917 …  România se redusese la Moldova occidentală, de la Focșani la Botoșani … În 02 Decembrie Sfatul Țării, de peste Prut, proclamă Republica Democratică Moldovenească

Armata rusă se retrăgea în dezordine, iar mulți dezertori se dedau la jafuri și orori.

După multe solicitări ale fragilului guvern și ezitări, ale noastre, armata română, sub comanda generalului Ernest Broșteanu intră în Chișinău, pentru a proteja populația civilă și a bloca eventuale atacuri de peste Nistru!

În aceste condiții, guvernul bolșevic a apreciat statul român ostil și a acționat: a arestat ministrul român, la Petrograd, Diamandy, împreună cu tot personalul diplomatic (fapt unic în istoria diplomației). Diplomatul sârb Spoilaikovici relata: „planul bolșevicilor este revoluția în România și intrarea sa, împreună cu Basarabia, ca republică română în componența Republicii Federative Ruse”.

După un ultimatum dat de Guvernul bolșevic rus, condus de Vladimir Ilici Lenin, acesta a întrerupt relațiile cu România, începând, practic, starea de război, iar în 26.01, menționa:

„1. Toate relațiile diplomatice cu România înceteazǎ. Legația românǎ se expulzeazǎ;

  1. Tezaurul României, aflat în pǎstrare la Moscova, se declarǎ intangibil pentru oligarhia românǎ. Puterea sovieticǎ își asumǎ rǎspunderea de a pǎstra acest tezaur, pe care îl va preda în mâinile poporului român”

 

PS:

Se pare că, nici, după 104 ani, Rusia nu a găsit poporul român…

Bine, bine, de la ruși nu avem pretenția, dar ce au făcut ai noștri, autohtoni, antiromâni?

Toate guvernele, din 2004 încoace, au amânat și ocolit subiectul.

Dar cei mai flagranți au fost Boc și Mihai Răzvan Ungureanu, primul scoțând subiectul din programul de guvernare, iar al doilea blocându-l definitiv, cosmonautul Dumitru Prunariu, afirmând că a primit ordin pentru a nu mai pune în discuție acest subiect, la Moscova.

Tot acest MRU (acronimul nu vine, în niciun caz, de la Mafie, Rușine și Umilință) a dat gratis moștenirea Gojdu, din Budapesta, ne aducem aminte…

Tare, nu?

<script async src="https://pagead2.googlesyndication.com/pagead/js/adsbygoogle.js?client=ca-pub-9061620539682212"
     crossorigin="anonymous"></script>

 

Tagged:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *