Concert caritabil cu artiști ucraineni și timișeni în Parcul Rozelor din Timișoara

Spread the love

Loading

Autor: Cornel Dascălu

Săptămâna trecută a avut loc o premieră pentru comunitatea ucraineană din Banat. În Parcul Rozelor din Timișoara a avut un spectacol caritabil, organizat de Uniunea Ucrainienilor din Timișoara, la care au participat mai mulți artiști renumiți din Ucraina, dar și ansamblul Zoloti Druzii din Timiș.
Pe scena din Parcul Rozelor a urcat Iriina Styț, artist emerit al Ucrainei, dr. docent al catedrei de muzică a Universității Naționale Cernăuți „Iurii Fedkovych”, împreună cu formația Dmytro și Nazarii Iaremchuk, artiști ai poporului ucrainean, Olexandr Zaichenko, artist emerit al Ucrainei, Alla Popova, artistă a poporului Ucraina, Ansamblul de dans ,,Zoloti Druzii”- Timiș și Ansamblul ,,Timișului”.
Astfel de spectacole vor mai avea loc și în alte orașe din țară.
Printre participanți la eveniment a fost și 4 grupe de copii care joacă fotbal la clubul din Lvov, Ucraina.
La eveniment intrarea a fost liberă și au fost în jur de 300-400 de participanți și din cauza căldurii fiecare a cautat câte un loc cu umbra în parcul Rozelor
Dintre persoanele care a participat la eveniment au fost refugiați din diferite zone ale statului vecin. O mare parte din participanți de la eveniment au venit îmbrăcați în frumoasele lor ținute tradiționale.
A fost un concert de excepție și le mulțumim domnului Iura Hleba și Vasile Drozd pentru modul cum au organizat acest spectacol caritabil pentru ucrainenii năpăstuiți de război.

Tagged: