9 aprilie 2013
În deschiderea conferinţei de presă, primarul Francisc Boldea a informat că de luni, 15 aprilie, vor începe lucrările de reparaţii ale străzilor din municipiu. În program sunt incluse următoarele străzi: Mărăşti, Ghiocelului, Lăcrămioarelor, Grigore Ureche, B. P. Hasdeu, Mocioni, Mihai Viteazul, Bocşei, Spl. 1 Decembrie 1918, N. Titulescu (porţiunile de sub pasaj), Timişoarei, intersecţia de la Unic, Cotu Mic, V. Rosada, Privighetorii,
Narciselor, Insulei, Huniade, 20 Decembrie 1989, Micro III, Ion Creangă, Filaret Barbu, Gherghinelor, spl. Coposu, spl. Carpaţi, Ştefan cel Mare, Primăverii, Făgetului, Memorandului, Micro I, Piaţa Victoriei, N. Bălcescu, Padeşului, Someşului, 13 Decembrie şi Buziaşului. În total, se vor repara circa 4.500 mp.
Totodată, va începe execuţia de marcaje bicomponente la trecerile de pietoni situate la OMV, în dreptul Administraţiei Finanţelor Publice, în dreptul Şcolii gimnaziale nr. 4, la intersecţia străzilor V.V. Delamarina şi Timotei Popovici, pe strada Făgetului în dreptul Cimitirului Ortodox şi în dreptul Centrului de Plasament. „În următoarele două săptămâni va începe şi execuţia marcajelor la străzile din zona centrală şi la străzile deja asfaltate. În cursul săptămânii viitoare se vor achiziţiona cele zece staţii de autobuz moderne şi catargele ce urmează a fi amplasate în alte două locaţii”, a declarat primarul Francisc Boldea.
Şeful executivului s-a referit apoi la eforturile pe care executivul le face pentru găsirea unei soluţii pentru reducerea tarifului la energie electrică pentru domeniul public. Acestea s-au materializat în şedinţa extraordinară a Consiliului Local Municipal din data de 2 aprilie, când Primăria a fost autorizată să cumpere energie electrică prin Bursa Română de Mărfuri, Primarul Municipiului Lugoj fiind împuternicit în acest sens. „Enelul deja ne-a propus un nou contract în urma căruia cheltuielile cu energia electrică s-ar reduce cu circa 200.000 lei pe an. Nu am acceptat propunerea, deoarece considerăm că putem obţine un preţ mai bun la energie electrică. Încă mai analizăm posibilităţile de acţiune pe care le avem”, a declarat edilul şef.
În cursul săptămânii trecute primarul Francisc Boldea a avut discuţii cu Rovana Plumb, Ministrul Mediului şi Schimbărilor Climatice, în legătură cu programul de reabilitare a canalizării şi alimentării cu apă a Municipiului Lugoj care se derulează în prezent prin acest minister. Cu acest prilej a fost solicitată şi obţinută pentru vineri, 19 aprilie, o audienţă la minister. „Voi merge în audienţă împreună cu domnul senator Ilie Sârbu, care s-a oferit să ne sprijine în demersul nostru de a continua programul de reabilitare pentru instalaţiile de apă şi canalizare din oraş tot prin intermediul Ministerului Mediului ca până acum. Este vorba de un proiect aflat în derulare de câţiva ani şi nu de unul nou. De aceea, considerăm că este firesc să-l ducem la capăt cu aceiaşi parteneri”, a declarat primarul municipiului.
Edilul șef s-a referit apoi la rezolvarea problemelor legate de mutarea temporară a Pieţei Agroalimentare „George Coşbuc” pentru demararea modernizării acesteia. După amenajarea cortului şi montarea meselor, municipalitatea pregăteşte în perioada următoare încheierea prin licitaţie a contractelor pentru atribuirea de mese pentru producătorii agricoli. În partea acoperită de cort au fost amplasate 147 de mese. Mesele au fost numerotate, urmând să fie atribuite. „Vom oferi producătorilor posibilitatea de a închiria mese. În cazul meselor pentru care se vor înregistra mai multe cereri, acestea vor fi atribuite într-o procedură transparentă celui care va oferi preţul cel mai mare de închiriere. Vor putea solicita mese persoanele care deţin certificat de producător. Fiecare cetăţean care a avut contract pentru masă în piaţă va putea participa la licitaţie. În partea acoperită, pentru comercianţi vor fi disponibile doar 4 mese, restul vor fi atribuite producătorilor. Odată cu modernizarea pieţei agroalimentare avem ca obiectiv şi rentabilizarea activităţilor legate de funcţionarea pieţei prin serviciul public respectiv. Mesele rămase din dezafectarea pieţei au fost transportate în Piaţa Obor. Prin investiţiile pe care le-am făcut în anii trecuţi cu modernizarea căilor de acces către Piaţa Obor am creat premise bune şi pentru transformarea acesteia în viitor, ori prin investiţii private ori prin parteneriat public-privat”, a precizat şeful executivului.
În conformitate cu Legea 215/2001 a Administraţiei Publice Locale, primarul municipiului l-a delegat pe juristul Romulus Banda pentru a semna contractul de cumpărare a Casei Bredicenilor. Odată cu trecerea acesteia în proprietatea Municipiului Lugoj se finalizează un pas pe care autorităţile locale îl întreprind în direcţia protejării şi promovării valorilor culturale locale.
În finalul conferinţei de presă, șeful executivului s-a referit lucrările de modernizare a Ştrandului Municipal şi de realizare a Bazinului Acoperit. „Au fost demolate deja tribunele şi vestiarele de la fostul teren de handbal, fiind pregătit terenul, astfel ca de săptămâna viitoare să poată începe lucrările la Bazinul Acoperit. De asemenea, s-au stabilit cu proiectantul detaliile legate de probleme la modernizarea Ştrandului legate de traseele instalaţiilor electrice şi sanitare. Săptămâna viitoare se finalizează lucrările la râul care înconjoară bazinele. Noul Ştrand Municipal va include pe lângă acest râu artificial de circa 400m, un bazin de înot, unul de sărituri, un bazin pentru copii, două bazine cu jacuzzi şi un tobogan”, a declarat edilul şef.