Consultări publice cu reprezentanți ai Confederației Sindicatelor Democratice din România – C.S.D.R.

Spread the love

Loading

image009Astăzi, 9 februarie 201&, Ministrul Gabriel Petrea a invitat la sediul Ministerului Consultării Publice și Dialogului Social, reprezentanți ai Confederației Sindicatelor Democratice din România – C.S.D.R.

În cadrul întrevederii s-a discutat despre îmbunătățirea dialogului social, stabilirea priorităților pe acest an conform programului de guvernare și prezentarea problemelor fiecărei organizații în parte. 

”Este nevoie de expertiza dumneavoastră în vederea elaborării de către Guvern a politicilor publice care țin de domeniul social. Ținem cont de sugestiile și opiniile dumneavoastră, pentru că cetățeanul trebuie să fie în mijlocul deciziei politice.”, a sustinut Gabriel Petrea, Ministrul Consultării Publice și Dialogului Social în cadrul discuțiilor.

 

La rândul său președintele Confederației Sindicatelor Democratice din România, Iacob Baciu a declarat și suținut că reprezentanții federațiilor afiliate CSDR se vor implica în sprijinirea echipei guvernamentale: ”Legea dialogului social și încheierea contractelor colective de muncă, o lege a salarizării dar și alte inițiative ce țin de domeniile de activitate ale federațiilor, sunt o prioritate pentru noi. Vă asigur de toată disponibilitatea noastră de a lucra împreună la elaborarea acestora.” a declarat președintele Iacob Baciu.

Conducerile organizațiilor participante la discuții au depus o serie de documente în care sunt prezentate prioritățiile federațiilor pe care le reprezintă. Totodată, în cadrul întâlnirii s-a convenit ca lunar sau ori de câte ori este nevoie, conducerea Ministerului Consultării Publice și Dialogului Social să aibă întrevederi cu fiecare confederație sindicală în parte, iar problemele prezentate de aceștia să fie înaintate în scris Prim-ministrului și ministerelor de resort.

La întâlnire au participat din partea Ministerului Consultării Publice și Dialogului Social, Ministrul Gabriel Petrea, iar din rândul Confederației Sindicatelor Democratice din România au fost prezenți domnii: Iacob Baciu, Președinte CSDR; Simion Hancescu, Președinte Federația Sindicatelor Libere din Învățământ; Minea Radu, Președinte Federația Sindicatelor Lucrătorilor din Cercetare Proiectare din România; Gheroghe Grecu, președinte Federația Sindicatelor din Textile Confecții Conftex; Dorel Negrea, Președinte Federația Sindicatelor Democratice „AQUAROM”; Tudor Dorobanțu, Președinte Federația Sindicatelor din Agricultură TERRA și Dumitru Jianu, Președinte Federația Națională Sindicală „SALROCA” din industria sării.

Maria Smarandache

Consilier de comunicare Ministerul Consultării Publice şi Dialogului Social