Coronavirus România: personalul medical, ”vânat” la finalul pandemiei, din cauza unor decizii la nivel politic

Spread the love

Loading

După ce au fost considerați eroi în halate albe, oamenii aflați în linia întâi în lupta cu virusul ucigaș ar putea ajunge niște persoane care să deconteze greșelile politicienilor din această perioadă.

Președintele Societății de Microbiologie, Alexandru Rafila, spune că, la finalul pandemiei de coronavirus, va începe o adevărată vânătoare de vrăjitoare.

Mai este un lucru care este extrem de periculos în momentul de față, este cel legat de presiunile asupra personalului medical. Eu vă spun ce se întâmplă cel puțin la noi la Matei Balș, unde, fie din cauza board-ului politic, fie din cauza unor incapacități în a explica suficient lucrurile legate de infecția cu noul coronavirus, pacienții fac de multe ori presiuni de tot felul de tipuri asupra personalului medical. Să știți că noi aici lucrăm într-o tensiune extrem de mare și cred că lucrul acesta ar trebui într-un fel sau altul oprit”, a spus prof. Alexandru Rafila.

Altfel, la finalul acestei pandemii, sau nu știu dacă la finalul pandemiei, sau când problema de sănătate publică nu va mai fi atât de acută, o să asistăm la o vânătoare de vrăjitoare în rândul personalului medical, care o să fie într-un fel sau altul culpabilizat pentru eventualele nereușite sau probleme legate de această pandemie. Lucrul acesta se manifestă și în zilele acestea printr-o lipsă de asumare la nivel politic a unor măsuri care sunt luate din considerente politice, nu din considerente medicale”, a precizat Alexandru Rafila.

Tagged: