Crin Antonescu luptă pentru salvarea lui Traian Băsescu

Spread the love

Loading

Vai popor român, cum își bate joc dracu de tine.

Câte sfori se trag ca la sfârșit de mandat Traian Băsescu să ajungă prim ministru și să vezi atunci tăieri de salarii și de pensii.

Vă prezentăm pe Crin Antonescu, marele luptător

anti băsist, care a trecut în barca lui Traian Băsescu.

Ce putem să spunem? Există două variante: A prostit sau a fost mituit!

 

cheita-lui-crin-este-la-basescu-18483342Eu vă spun că există amândouă și nu se poate una fără alta. Dacă nu era prost nu se lăsa mituit. Ciudat că peneliștii îl urmează ca și hipnotizați, se lasă duși în lesă de parcă au luat droguri. Și-a demisia de formă și totuși, în interimat trasează drumul partidului. Ce cacialma pentru poporul roman, în special pe cei de dreapta. După ce le-a tras-o PDL, acum pe cei care s-au scuipat în public îi vedem cum se ling unii pe alții. 

 

Vă reproducem un articol și un interviu publicat în jurnalul.ro, foarte concludent pentru ce ni se pregătește de marele infractor al țării: Traian Băsescu.

 

Mişcările surprinzătoare şi de neînţeles ale liderului liberal Crin Antonescu au căpătat dintr-odată claritate. Crin Antonescu a trecut, la vedere, cu arme şi bagaje în curtea lui Băsescu şi tot ceea ce a făcut până acum, dar şi evoluţia lui în următoarele luni este legată de operaţiunea de salvare a sistemului băsist.

Trădarea electoratului s-a derulat în două etape. Prima , ceamai semnificativă şi plină de consecinţe, a fost ieşirea din USL, alianţă care i-a adus lui Crin aura de învingător în două scrutinuri, în 2012. “Povara” de candidat la preşedinţia României din partea USL a fost predată sistemului băsist, cu asigurarea de a fi candidat unic al dreptei în lupta pentru Cotroceni. Etapa a doua a trădării a fost comandată tot de regizorul care are cheiţa lui Crin: Băsescu a ordonat saltul liberalilor români în barca popularilor europeni. Îl experimentase cu PD şi a demonstrat românilor că la furtună PPE îţi apără pielea chiar împotriva a 7,4 milioane de voturi.

Cei de la ALDE au diagnosticat cauza ultimei trădări a lui Crin fie prin mituire, fie prin pierderea raţiunii.

Cei care ştiu cum funcţionează mulţi dintre politicienii români au şi alte explicaţii. Băsescu insinua în alegerile din 2009 că dl Antonescu ar fi avut un nume de cod la Securitate. Alţii cred că nervozitatea candidatului ar pleca de la câteva fotografii bine făcute (şi bine păstrate) într-un sejur pe Coasta de Azur. Ca atare, rolul soţiei, Adina Vălean, în toată operaţiunea desalvare a băsismului este doar o acoperire a adevăratului păpuşar.

 

Bogdan Teodorescu: “Unificarea dreptei

se va face pentru un prim-ministru: Traian Băsescu”

Analistul politic, Bogdan Teodorescu, declară într-un interviu pentru Jurnalul Naţional că toată agitaţia pornită pe dreapta scenei politice după alegerile europarlamentare are ca scop menţinerea lui Traian Băsescu la putere prin propulsarea lui în postul de premier, după alegerile prezidenţiale din toamnă.

Jurnalul Naţional : Cum comentaţi rezultatul alegerilor europarlamentare? Unii analişti susţin că era previzibil.

Bogdan Teodorescu: Rezultatul a fost în spiritul tuturor cercetărilor sociologice din ultima perioadă şi a consacrat pe de o parte supremaţia Alianţei PSD-UNPR-PC şi, pe de altă parte, slaba reprezentare a partidului girat de Traian Băsescu, PMP.

Îl va determina rezultatul alegerilor europarlamentare pe Victor Ponta să ia o decizie privind candidatura la preşedinţie?

Nu cred că un politician serios îşi construieşte un proiect politic de asemenea anvergură pornind de la rezultatele unui scrutin cu 30% participare naţională. Am convingerea că decizia candidaturii la alegerile din noiembrie 2014 se va lua funcţie de mulţi alţi factori. Evident că scorul de la aceste alegeri va avea partea lui de influenţă, dar nu cred că va fi decisivă.

Ce alte variante vedeţi pentru Preşedinţie? Ce şanse daţi tandemurilor Tăriceanu- Ponta sau Diaconu-Ponta, aşa cum se vehiculează?

Tandemul Diaconu-Ponta nu există, deocamdată. Aşa că nu cred că are rost să vorbim despre el. În cazul Ponta-Tăriceanu, acest tandem ar însemna reînfiinţarea USL, un act politic aşteptat de o importantă parte din electoratul românesc, ceea ce ar conduce la o bună susţinere şi la o bună intenţie de vot.

PNL va face alianţă cu PDL sau se va rupe şi va merge o parte către PSD şi una către PDL?

Nu mi-e clar care vor fi deciziile PNL atât la nivel central, cât şi la nivel teritorial. În fond, pare că o parte importantă dintre liderii partidului sunt de acord cu această integrare în echipa PPE şi cu toate condiţionările impuse de această echipă. Un lucru este clar: nu cred că vor mai nega apropierea de Traian Băsescu. Ceea ce este bine pentru lămurirea taberelor în spaţiul public.

Ce şanse mai are Crin Antonescu, după congres, să revină la cârma PNL şi să fie candidatul la preşedinţie al partidului?

Aşa cum am arătat, Crin Antonescu este la cârma PNL. Fiind la cârma PNL, a aliat partidul cu popularii europeni şi tot din această poziţie poate fi candidatul taberei Băsescu la preşedinţie.

E posibilă reunificarea dreptei şi susţinerea unui candidat unic la Preşedinţie? Credeţi că vor renunţa la orgolii Elena Udrea, Vasile Blaga, Mihai Răzvan Ungureanu?

Eu cred că ştirea din partea dreptei nu este reunificarea pentru un candidat unic la preşedinţie, ci pentru un candidat unic la funcţie de prim-ministru. Prin trecerea domnului Antonescu la PPE scenariul acela vehiculat de presă şi negat cu vehemenţă de liderul liberal – tandemul Antonescu preşedinte, Băsescu prim ministru cu binecuvântarea popularilor europeni- devine tot mai solid. De fapt, fie că e vorba de Udrea, fie că e vorba de Ungureanu, fie că e vorba de Predoiu sau fie că e vorba de Antonescu, Traian Băsescu are acum o reală şansă de a deveni viitorul prim ministru în România. Deci aşa cum spuneam, unificarea dreptei nu se va face pentru un preşedinte, care devine nerelevant, ci pentru un prim ministru, Traian Băsescu.

Care va fi rolul lui Băsescu în toate mişcările provocate de rezultatele alegerilor europarlamentare în zona dreptei?  Ce credeţi că va face?

Traian Băsescu va avea acelaşi rol ca şi până acum. Se va lupta cu toate armele din dotare ca după noiembrie să rămână la putere. Scorul mic al PMP cred că îl va determina să mizeze pe celmai bine plasat candidat care acum este Crin Antonescu şi probabil să îi preseze pe ceilalţi să îl accepte.

 

Concluzii

Nu sunt pensimist. Dar Traian Băsescu este imprevizibil și periculos, având și serviciile secrete de partea lui. Dacă nu scăpăm în toamna asta de el, îl vom avea pe cap până intră în cavou. Dacă suntem proști, așa să fie!