Crin Antonescu poate cere Curții Constituționale demiterea guvernatorului Traian Băsescu

Spread the love

Loading

referendumCu toate eforturile jurnaliștilor plătiți de guvernatorul României Traian Băsescu, publicarea datelor oficiale ale Recensământului din 2011 arată clar că din 29 iulie 2012 acesta nu mai este președinte ales. Mai arată și complicitatea la FRAUDĂ ELECTORALĂ a celor nouă derbedei de la Curtea Consituțională condusă de un handicapat, care nu a fost în viața lui niciodată judecător.

 

Parlamentul României, ca reprezentant legal al suveranității poporului ar putea retrage inamovibilitatea judecătorilor CCR și ar putea fi trimiși în judecată pentru ÎNCĂLCAREA CONSTITUȚIEI.

Parlamentul ar mai putea repune în funcție pe președintele interimar Crin Antonescu, iar guvernatorul Traian Băsescu poate fi judecat pentru toate infracțiunile pe care le-a înfăptuit, la care se poate adăuga și infracțiunea de constituire a unui grup infracțional – ȘLEATCA PDL.

 

“În urma publicării rezultatelor finale ale recensământului populației din 2011, care dovedesc că a fost întrunit cvorumul necesar pentru validarea referendumului de demitere a președintelui Traian Băsescu, Crin Antonescu are posibilitatea, în baza art 44 și art 45 din Legea Curții Constituționale, să ceară prelungirea statutului său de președinte interimar și, implicit, scoaterea din joc a președintelui Băsescu.

Articolele invocate, respectiv art 44 și art 45 din Legea Curții Consituționale, oferă psoibilitatea Curții Constituționale să decidă, prin majoritate, statutul președintelui interimar, întrerupt brusc și nelegal, de o eroare de date incorecte sau de fapte de netăgăduit.

 

Constituția României

Art. 44
(1) Curtea Constituţională constată existenţa împrejurărilor care justifică interimatul în exercitarea funcţiei de Preşedinte al României şi comunică cele constatate Parlamentului şi Guvernului.

(2) Vacanţa funcţiei de Preşedinte al României se constată la cererea preşedintelui uneia dintre Camerele Parlamentului sau a preşedintelui interimar care exercită atribuţiile Preşedintelui României în perioada cât acesta este suspendat din funcţie.

(3) În cazul în care Preşedintele României a fost suspendat din funcţie, cererea pentru constatarea existenţei împrejurărilor care justifică interimatul se face de preşedintele care a condus lucrările şedinţei comune a celor două Camere ale Parlamentului, pe baza hotărârii adoptate în şedinţa comună.

(4) Dacă interimatul funcţiei de Preşedinte al României se datorează imposibilităţii temporare de a-şi exercita atribuţiile, cererea se face de Preşedintele României sau de preşedintele uneia dintre Camerele Parlamentului.

Art. 45
Cererea pentru constatarea existenţei împrejurărilor care justifică interimatul funcţiei de Preşedinte al României va fi însoţită de dovezile necesare, iar constatarea acestor împrejurări se face de Curtea Constituţională, cu votul majorităţii judecătorilor.

Sursa: ziuaveche.ro

 

Ce spun jurnaliștii de la Deuce Welle

Fantomaticul cvorum

“Manipularea politică a cvorumului de participare la referendum este posibilă doar din cauza incertitudinii în care se complace întreaga administraţie.

Institutul Naţional de Statistică a publicat joi informaţii care sugerează că la referendumul de demitere din vara anului 2012 cvorumul de participare ar fi fost atins. Subiectul nu poate fi dezvoltat din punct de vedere legal, căci datele sunt nesigure, şi nici din punct politic căci ar pune în pericol coabitarea.

Dar de aici ar trebui să se tragă consecinţele necesare cu privire la legislaţia electorală. Incongruenţa dintre datele Institutului Naţional de Statistică şi listele electorale permanente nu poate fi lăsată nerezolvată. Potrivit Biroului Electoral Central, la data de 09.07.2012, numărul alegătorilor înscrişi pe listele electorale era de 18.308.612. Dar din datele INS reiese că în cadrul populaţiei stabile numărul cetăţenilor de peste 18 ani la data recensământului era de 16.269.839. În schimb ”numărul persoanelor plecate în străinătate pentru o perioadă de cel puţin un an, care nu fac parte din populaţia stabilă, este de 727,5 mii.” Dacă admitem că toţi cei plecaţi sunt adulţi, atunci obţinem un total de 16.997.339. Scăzând din numărul total de alegători, observăm că lipsesc 1.311.273 de persoane.

Este foarte adevărat că INS îşi ia precauţii explicând că ”la momentul critic al recensământului, mare parte dintre aceste persoane erau plecate cu întreaga familie în străinătate şi nici nu au existat alte persoane (în ţară) care să declare informaţiile solicitate despre aceştia”. Aproape un milion şi jumătate de români s-ar afla aşadar ”pierduţi” undeva în conul de umbră al oricărei administraţii. Într-o scurtă paranteză istorică am putea sugera că aceasta ar fi putut fi şi realitatea demografică din vechea Transilvanie, acolo unde datele maghiare sau imperiale nu înregistrau decât o mică parte din populaţia românească. Totuşi acestea sunt inferenţe nesigure. Singurul temei mai solid ar fi listele electorale permanente, dar am văzut de-a lungul timpului că nici acestea nu sunt fiabile.

Concluzia : administraţia românească nu se poate întemeia pe nicio evidenţă cât de cât sigură. Recensământul este relativizat de înşişi autorii săi, care îşi recunosc incompetenţa, iar listele electorale alcătuite de autorităţi au fost denunţate de prea multe ori în ultimii 20 ani ca să mai inspire încredere. De regulă, listele electorale sunt supradimensionate din neglijenţă administrativă sau din diferite interese practice. Nu ştim aşadar cu minimă aproximaţie câţi cetăţeni români sunt şi nu ştim, prin urmare, nici câţi cetăţeni români au dreptul de a vota.

Or, în aceste condiţii instituirea unui cvorum de participare este complet iraţională. Cvorumul pretinde atingerea unui procent dintr-o cantitate necunoscută. În plus chiar dacă am avea o evidenţă exactă a românilor din străinătate, este nefiresc să-i însumezi la cvorum câtă vreme aceştia în proporţie covârşitoare nu au votat niciodată în ultimii 10 ani. Cei mai mulţi alegători din străinătate care au participat la un scrutin au fost înregistraţi la alegerile prezidenţiale din 2009, când au votat 147.754 de persoane.

Practic vorbind cvorumul de participare este de aproape două treimi, căci în mod constant doar populaţia stabilă din România se prezintă la vot.

Soluţiile sunt evidente şi cu toate acestea au fost ignorate de toate guvernele: Nu-i poţi lua mereu în calcul pe românii din străinătate dacă nu le oferi posibilitatea practică de a vota. Mulţi nu votează pentru că s-au desprins de realitatea românească, dar destui sunt aceia care pur şi simplu nu pot parcurge sute de kilometri până la ambasada sau consulat. Aşadar, ar trebui să se instituie în prealabil votul prin corespondenţă (vezi legea Baconschi). Evident nu doar pentru cei din străinătate, ci pentru toată lumea. Sunt destui români care se află plecaţi pe termene scurte, care sunt bătrâni şi bolnavi sau care pur şi simplu doresc să beneficieze de un drept al tuturor.

Dar în chipul acesta sistemul electoral al României ar suferi o veritabilă revoluţie. Ca să poţi vota ar trebui să-ţi declari o adresă validă şi, în subsidiar, să te înscrii singur pe listele electorale cu ceva timp înainte. În felul acesta s-ar rezolva toate dificultăţile legate de slăbiciunea administraţiei. Nu vor mai exista liste electorale permanente alcătuite de Interne sau alte autorităţi publice, incompetente şi corupte, ci liste electorale ale celor autoînscrişi. Totul ar deveni clar şi cinstit.”

Sursa:

http://www.dw.de/fantomaticul-cvorum/a-16931449

 

 

Recensamantul rupe coabitarea?

Ponta spune că președintele trebuia demis,

Basescu îi răspunde că e iresponsabil

Premierul Victor Ponta a declarat după aflarea rezultatelor oficiale ale recensământului din 2011, că prezența la referendumul pentru demiterea președintelui ar fi fost de peste 50%. În replică, președintele a spus că Ponta a rămas un om lipsit de responsabilitate.

„Am vazut și eu datele finale ale recensământului, mai bine mai târziu decât niciodată. Am fost peste 50% în 29 iulie care am dat ‘lovitura de stat’, cum ar spune unii rămași în urmă, dar nu ne mai foloseste prea mult acum”, a spus Ponta în ședința de guvern.

În replică, prezent la Parlament pentru a-i aduce un ultim omagiu fostului premier Radu Vasile, președintele Traian Basescu a declarat că Ponta este lipsit de responsabilitate când face asemenea afirmații.

„Nu știu dacă premierul Victor Ponta a facut o asemenea declarație, dar dacă a făcut, asta arată ca a rămas același om lipsit de responsabilitate în ce spune. Recensământul face o situație a populației care locuiește în România, nu a celor milioane de majori care sunt în afara granițelor”, a explicat șeful statului.

Totodată, președintele a reamintit și că recensământul a fost boicotat, politicienii PSD și PNL făcând apel la populație să nu dea actele și să nu participe la această număratoare a populației și a locuințelor.
Sursa: ziare.com

 

“Institutul Naţional de Statistică a făcut publice rezultatele recensământului din 2011, care arată că la referendumul pentru demiterea preşedintelui s-au prezentat peste 50% din românii cu drept de vot. Potrivit noilor date făcute publice de Institutul Naţional de Statistică, populaţia stabilă a României, la 20 octombrie 2011, era de 20.121.641 de persoane, în scădere cu 1.559.300 de persoane faţă de recensământul anterior, din 2002, care a fost luat în calcul la referendumul din 2012. Totodată, un număr de 16.269.839 de persoane din populaţia stabilă a României au 18 ani şi peste, însă, potrivit INS, această cifră nu este şi cea a populaţiei cu drept de vot, care nu a fost dată încă publicităţii. După aflarea rezultatelor recensământului, premierul Victor Ponta a declarat că cifrele arată că la referendumul pentru demiterea preşedintelui s-a atins pragul minim. Mobilizarea împotriva lui Băsescu, mai mică Potrivit sociologului Alfred Bulai, noile date de la INS nu se pot aplica referendumului pentru demiterea lui Traian Băsescu de anul trecut, ci unui nou demers similar. Totuşi, un nou referendum împotriva preşedintelui nu ar mai scoate din casă peste opt milioane de români. „Băsescu nu mai este la cota de nepopularitate de acum un an. Pe de altă parte, avem o guvernare USL de un an care a început să îşi creeze propriii nemulţumiţi”, a explicat sociologul. Multă lume nu îi va mai răspunde la telefon Deoarece în 2014 intră în ultimul an de mandat, preşedintelui Traian Băsescu i se vor închide multe uşi. „De anul viitor este posibil ca lui Traian Băsescu să nu îi răspundă multă lume nici la telefon. Aşa se întâmplă cu preşedinţii când îşi încheie mandatele, nu doar la noi. Structurile puterii din stat se orientează către posibilii înlocuitori. Parchetele, serviciile şi alte structuri cu rol important în gestionarea puterii se comportă diferit în primul an de mandat, pentru că urmează alţi cinci de colaborare, şi altfel când ştiu că el e la final de mandat”, a explicat sociologul Alfred Bulai. „Traian Băsescu are în continuare mai mulţi opozanţi decât simpatizanţi, dar nu la fel de mulţi ca acum un an.” Alfred Bulai, sociolog „Am văzut şi eu datele finale ale recensământului, mai bine mai târziu decât niciodată. Am fost peste 50% în 29 iulie care am dat «lovitura de stat», cum ar spune unii rămaşi în urmă.” Victor Ponta, premierul României.”
Sursa:

http://www.ziarulring.ro/stiri/bucuresti/215714/Iata-dovada-ca-Basescu-trebuia-demis-la-referendum