“Culori” la Street Delivery Timişoara

Spread the love

Loading

Streetcomunicat“Colorând griul”– la aceasta ne-am gândit în momentul în care am ajuns la ideea din acest an a evenimentului urban de arhitectură şi arte Street Delivery. Griul existenţei de zi cu zi, griul oraşului care strigă după şi mai multă veselie cromatică, griul iniţiativelor civice, toate acestea vor fi cuprinse în “CULORI” –  tema ediţiei cu numărul şapte a Street Delivery Timişoara 2013, festival derulat în perioada 14-16 iunie 2013 pe strada Mercy şi în Piaţa Unirii.

Am amestecat culorile, le-am luat una câte una, apoi le-am asociat cu diverse stări şi genuri de întâmplări artistice şi ne-am oprit la: portocaliu, verde şi albastru. Portocaliu:  entuziasm, căldură, energie, fericire, dorinţă/Verde:  viaţă, natură, vigoare, renaştere,  creativitate/Albastru:   armonie, pace, calm, sinceritate, relaxare.  Toate aceste semnificaţii  le vom pune în secţiunile care sunt parte din festival  – arhitectură, peisagistică, ecologie, design urban, societate civilă, muzică, film, activităţi pentru copii, arte vizuale, teatru, dans, performance – din dorinţa de a obţine un program pe sufletul  iubitorilor de artă.
La categoria concerte, vom avea parte de trei stiluri de muzică – electro, alternative/indie, jazz şi de două trupe în premieră în Timişoara: YellLow şi We Singing Colors. Pe scenă vor mai fi Coma, cu un concert acustic, Aria Urbană, Jazzadezz şi Luiza Zan&Jimmy Cserkesz, iar pe timp de zi, culoarea va fi dată de DJ-i locali.
Oraşul este un organism viu care, dacă nu este îngrijit cum trebuie, se degradează, de aceea dorim să activăm, consultăm şi implicăm comunitatea locală în diverse activităţi ce ţin de modelarea spaţiului public. Trebuie să învăţăm că fiecare dintre noi, ca parte din comunitate, are dreptul şi totodată obligaţia să se asigure că bunurile publice se vor păstra şi vor rezista vremii. Nu întâmplătoare este, astfel, alegerea decorului din acest an, de pe strada Mercy, care va fi realizat în complicitate cu EcoStuff Romania – Oraganizator Let’s Do It Romania în judeţul Timiş- şi Green Paradise.
Prin Street Delivery încercăm să oferim străzii o nouă utilitate, o folosim ca o punte între arhitectură, artă şi comunitate, o transformăm într-un loc de comunicare, interacţiune şi cunoaştere.
Să revitalizăm strada, să revitalizăm cultura, să dăm culoare Timişoarei în perioada 14-16 iunie 2013!
Street Delivery Timişoara este un eveniment finanţat de Primăria Municipiului Timişoara – Consiliul Local Timişoara şi Consiliul Judeţean Timiş.
Persoană de contact: Diana Petruţ, Coordonator Street Delivery Timişoara, 0732.003.051

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *