Cum a fost furat Partidul Democrat

Spread the love

Loading

 

pdl_ranghilescuPartidul Democrat Român a fost înfiinţat în ziua de 26 decembrie 1989, de către un grup de revoluţionari, care au pătruns în CC. Membrii fondatori ai partidului au dat un comunicat: “Din dorinţa noastră, a revoluţionarilor anticomunişti, astăzi 26.12 .1989, aducem la cunoştiinţă cetăţenilor României, formarea unei formaţiuni politice cu denumirea de Partidul Democrat Român”. Primul preşedinte al Partidului Democrat, revoluţionarul Viorel Rînghilescu, deschide o acţiune în constatatare la Tribunalul Municipiului Bucureşti, prin care se cere: “Pentru stabilirea pe cale judecătorească: A înfiinţării (de către subsemnatul şi alţi 260 de membri fondatori), Partidului Democrat Român (Partidul Democrat din România) în data de 26.12.1989, respectiv constituirea acestui partid în sediul fostului C.C. al P.C.R. în cabinetul nr. 1 al fostului Preşedinte Nicolae Ceauşescu şi fraudarea înregistrării acestui partid de către alte persoane. În contradictoriu cu: actualul Partid Democrat, căruia vă rugăm să-i comunicaţi acţiunea la Sediul Central din Bucureşti, Aleea Modrogan nr. 1, sector 1[…]”.

Motivarea acestei acţiuni este făcută de Viorel Rînghilescu, unul dintre participanţii reali la Revoluia Română din Decembrie 1989, calitate confirmată printr-un Certificat de Luptător pentru Victoria Revoluţiei Române din Decembrie 1989, Remarcat prin Fapte Deosebite, decorat cu Ordinul Victoria Revoluţiei Române din Decembrie 1989, conform Decretului nr. 1169/2004, conferit de către Preşedintele României Ion Iliescu, la propunerea Parlamentului României. În noaptea de 25/26.12. 1989, împreună cu Liviu Viorel Crăciun, Nicolae Costel, Nicolae Teodoreanu, Adrian Staicu, Ion Minculescu, Ilie Ioniţă, Dumitru Dincă, Florea Nelu, Toma Cartojan, Adrian Comăniţă, Dorel Haraga, Adrian Ştefănescu, Vali Călin, şi alţii, au decis înfiinţarea Partidului Democrat Român. În acest sens s-a constituit Comitetul de Iniţiativă al Partidului Democrat, compus din Viorel Rînghilescu, alături de Liviu Viorel Crăciun, Nicolae Costel, Nicolae Teodoreanu, Ion Minculescu şi Dumitru Dincă. În calitate de preşedinte a fost ales Crăciun Liviu Viorel, şi 7 vicepreşedinţi, precum şi Toma Cartojan, arhivar, iar pe liste figurau peste 100 de persoane care au depus adeziuni scrise.
În 3 ianuarie1990 au fost întocmite statutul şi platforma program ale Partidului Democrat, precum şi listele cu membrii, care erau în număr de peste 260. În această şedinţă s-a decis ca sediul provizoriu al Partidului Democrat să fie declarat la domiciliul lui Viorel Rînghilescu, din Bucureşti. Tot la această şedinţă, s-a decis ca de înscrierea Partidului Democrat la Tribunal să se ocupe vicepreşedinţii Dumitru Dincă şi Adrian Ştefănescu, asistaţi de consilierul administrativ Toma Cartojan, care avea în încredinţare şi păstrare documentele Partidului Democrat. După data de 3.01.1990, Viorel Rînghilescu în calitate de Preşedinte, împreună cu alţi membri aveau „biroul“ instalat pe holul de la etajul I al Hotelului Intercontinental din Bucureşti, unde erau cazaţi ziariştii străini şi primeau adeziuni de la cetăţenii, care doreau să se înscrie în Partidul Democrat. După ce se întocmea un tabel şi se numerotau adeziunile, acestea erau predate lui Toma Cartojan, pentru arhivare. În data de 4-5 ianuarie 1990, preşedintele Partidului Democrat a fost primit de către profesorul Dumitru Mazilu, care avea funcţia de prim-vicepreşedinte al CFSN, care a dispus un sediu pentru partid.
În data de 10 ianuarie1990 Dumitru Dincă a predat toată arhiva Partidului Democrat, pe care o luase de la Toma Cartojan, unui grup de maghiari veniţi din Transilvania, şi care erau cazaţi la Hotel Palas din Bucureşti. Viorel Rînghilescu s-a deplasat la acest hotel, pentru a lămuri situaţia cu Dumitru Dincă şi acest grup, dar a fost alungat din hotel, iar Dincă i-a spus că nu este bine să se certe cu ei şi cã Partidul Democrat se va înregistra aşa cum fusese hotărât în data de 03. 01.1990, iar acel grup era necesar pentru ajutor juridic. Viorel Rînghilescu a reclamat furtul documentelor de constituire a Partidului Democrat la organele de Poliţie, dar, având în vedere situaţia din acel timp, aceştia au refuzat, afirmând că este un litigiu politic şi nu se pot implica şi a fost îndrumat să facă o reclamaţie la C.F.S.N. La C.F.S.N., a fost primit de către Cazimir Ionescu, vicepreşedinte al C.F.S. N., dar nu a făcut nimic.
Dumitru Dincã a deturnat înfiinţarea Partidului Democrat aşa cum a fost hotărâtă iniţial, în data de 26.12.1989 şi 03.01.1990 prin întocmirea unor alte liste, cu un grup numeros din Transilvania, în care au fost trecute persoane inexistente, fără adrese şi fără semnãturi. Astfel primul partid politic din România înfiinţat de către revoluţionari a fost furat.
Viorel Rînghilescu văzând că demersurile juridice sunt obstrucţionate, în data de 26 mai 2006, depune la Preşedinţia României o cerere de audienţă, pentru a-l informa pe Traian Băsescu despre modul cum Partidul Democrat s-a înscris ilegal la Tribunal şi despre faptul cum Dumitru Dincă a furat documentele de înfiinţare.
Această cerere a rămas fără răspuns până în ziua de a azi şi cu siguranţă că va rămâne fără răspuns şi de aici înainte.
De aici tragem concluzia, că actualul Partid Democrat a fost înregistrat ilegal şi tot prin fraudă a ajuns să aibă mai multe voturi decât susţinători. Şi nu în ultimul rând, un lider al acestui partid a ajuns sã împingă România spre o dictatură. O dictatură asemănătoare cu dictatura lui Ceauşescu.
Şi dacă nu vom lua măsuri ca dictatorul Traian Băsescu să fie scos din cursa prezidenţială, atunci toţi cei care au murit în Revoluţie au murit în zadar, iar noi cei care am ieşit cu mâinile goale pe stradă vom regreta că nu am dus Revoluţia până la capăt.

PDL funcţionează ilegal
Nu a înregistrat în termen legal documentele adoptate la Convenţia Naţională. Potrivit postului de televiziune Antena, 3 Partidul Democrat Liberal funcţionează în ilegalitate, deoarece nu a înregistrat în termen legal documentele adoptate în urma Convenţiei Naţionale din 14 mai 2011. Modificările ar fi trebuit comunicate Tribunalului Bucureşti în termen de 30 de zile de la data adoptării. Ministerul Public trebuie să solicite Tribunalului Bucureşti încetarea activităţii PDL şi radierea sa din Registrul partidelor politice. Dizolvarea PDL este cerută de Viorel Rânghilescu, în calitate de preşedinte al Partidului Democrat. „În teorie, orice persoană poate cere radierea unui partid ilegal. Dar eu sunt parte interesată. […] Sunt preşedinte al Partidului Democrat, înfiinţat în 1989, în perioada Revoluţiei, înscris şi la OSIM“, a explicat Rânghilescu, prezentând certificatul primit de la OSIM. „Am încercat să înscriem partidul la Tribunalul Bucureşti, dar premierul României, domnul Emil Boc, a semnat un document prin care a angajat Casa de Avocatură Stoica şi Asociaţii pentru a lupta împotriva drepturilor noastre constituţionale şi legale”, a mai spus Rânghilescu. Potrivit lui Rânghilescu, procedura de dizolvare a partidului de guvernare va avea loc la Tribunalul Bucureşti pe data de 8 septembrie. Contestatarul PDL susţine că va cere şi Ministerului Public să solicite Tribunalului Bucureşti dizolvarea PDL. Mai mult decât atât, Rânghilescu se arată extrem de surprins de greşeala făcută de membrii PDL. Purtătorul de cuvânt al PDL, Sever Voinescu, s-a mulţumit să declare, că documentele au fost depuse în termen şi că nu crede că PDL va fi radiat. Totuşi, în cadrul emisiunii Subiectiv, la Antena 3 au fost prezentate acte semnate de grefierul şef, de la Tribunalul Bucureşti, din care reiese că PDL nu a depus documentele adoptate la Convenţia Naţională din 14 mai 2011 în termen legal.