Cum ar putea fi mutate planetele, pentru a putea susține viața

Spread the love

Loading

mutarea planetelor in zone proprice vietii

Teoria incredibila a unui astrofizician

Un astrofiziacian american susține că tehnologia care va fi folosită pentru mutarea asteroizilor ar putea fi aplicată și în cazul planetelor, pentru a le aduce în zona locuibilă, care poate susține viața. Teoria îi aparține astrofiziacianului Neil de Grasse Tyson.

Deși ar fi dificilă, această misiune nu este chiar imposibilă, declară Neil, referindu-se la planete precum Marte și Venus, aflate în zone care nu sunt propice existenței vieții.  Aceste planete ar putea fi mutate în “zona locuibilă”, adică la o distanță ideală față de Soare, astfel încât viața să fie posibilă aici.

Soluția este 100% posibilă, din punct de vedere teoretic, crede el. “Dacă vom putea muta asteroizi, nu văd de ce nu am încerca să facem la fel cu planetele”, spune Neil Tyson.

Teoria lui este apreciată și de fostul cercetator de la NASA, Donald Kessler, care a declarat că soluția este “un concept foarte simplu”.

Desigur, se pune problema cantității uriașe de energie care ar fi necesară pentru mutarea unei planete, precizează el.

Având în vedere acest aspect, Kessler crede că ar fi mai simplu ca oamenii să creeze o atmosferă artificială pe o planetă nelocuibilă decât să mute complet o planetă.

De exemplu, pe Marte s-ar putea realiza un mediu locuibil dacă vor fi atrase aici multe comete, care vor aduce pe planetă o cantitate suficientă de apă.

Sursa: New York Daily News, yoda.ro