Cum ne fură Uniunea Europeană?

Spread the love

Loading

UE espinas mapaDupă ce vreme de 8 ani UE a profitat de noi cât a putut de mult și ne-a ajutat să ne dezvoltăm din părți, ne mai și șantajează și ne mai și jefuiește și de ultimii bani,după ce ne-am îndatorat până peste cap la FMI.

În timp ce presa e plină de scandaluri, propagandă și informații irelevante, în România se petrec lucruri grave și lumea în care trăim se transformă pe nesimțite într-un coșmar pentru poporul român. Întrarea în UE, departe de a fi un lucru benefic pentru noi, a dus treptat la transformarea țării noastre într-o colonie de la periferia Europei, pe baza căreia statele vestice dezvoltate îți sporesc profitul și își mențin nivelul economic ridicat. Principalele metode, prin care companiile și băncile din ,,centrul vest-european” extrag bogăție și fac profituri imense pe seama României.

1. Prin liberalizările impuse forțat de la centrul vest-european, prețurile au ajuns la fel de mari, sau mici…la fel, în periferia România, numai salariile au rămas în urmă la niveluri de câteva ori mai mici, acesta fiind mecanismul principal prin care centrul absoarbe seva economică de la periferie.

 

2. Liberalizările operează doar în domeniile în care este interesat centr-ul, adică produse servicii, capitaluri, dar nu și în ceea ce privește forța de muncă din România.

3. Pentru a extrage mai lesnicios profit, hypermarketurile occidentale au obținut în România amplasări înăuntrul orașelor și nu doar în afara acestora precum la ele acasă.

4. Companiile vestice își permit în România ceea ce nici prin gând nu le-ar trece să facă în țările lor de origine. Companiile străine, de fapt toate vest-europene, își arogă dreptul de a factura românilor produse și servicii în moneda centrului, cu toate că plățile în România, nu sunt permise prin lege decât în lei. Este mijlocul prin care autoritățile române sunt de fapt obligate să nu utilizeze cursul valutar pentru ajustări economice, astfel încât respectivele firme străine să nu înregistreze decât căștiguri.

5. Nici una din companiile vest europene, care au preluat companii de stat românești, nu și-a respectat obligațiile de mediu și de investiții asumate la privatizare și cu toate nici una nu este penalizată.

6. Băncile occidentale practică în România niște dobânzi astronomice la credite pe care le justifică oficial cu așa-zisul risc de țară, deși, dintr-o demagogie nesfârșită sunt înscrise ca persoane juridice române. Este una din clasicele extracții de substanță economică de la periferie de către centrul colonial.

7. Băncile occidentale mențin sistematic dobânzi jefuitoare la credite printr-un cartel pe care autoritățile române, în urma unor presiuni externe se fac a nu-l vedea.

Sursa: Cum ne fura UE ! In România se petrec lucruri foarte grave!

DETALII INCREDIBILE

Comments are closed.