Cum să îţi protejezi calculatorul de hackeri pe reţelele de socializare

Spread the love

Loading

hackeriSiguranţa informatică a devenit în ultimii ani o problemă reală în rândul utilizatorilor individuali, dar şi ai companiilor, numai în SUA, peste 12 milioane de oameni fiind victime ale furtului de identitate în ultimul an.

Din cel mai nou raport al companiei de cercetare Javelin Strategy, dat publicităţii de Business Insider, reiese că marea majoritate a utilizatorilor nu iau serios în calcul reţelele de socializare, fiind una din principalele căi prin intermediul cărora hackerii ajung în posesia unor informaţii personale.

 

Astfel, 30% dintre utilizatorii Facebook chestionaţi nu şi-au setat contul în modul privat pe reţeaua de socializare, in timp ce 14% dintre aceştia nici nu ştiau ce date conţin setările private.

Din acelaşi raport mai reiese ca 10% dintre utilizatori refolosesc aceeaşi parolă şi pentru celelalte reţele de socializare , iar 39% dintre aceştia folosesc aceleaşi parole pentru majoritatea conturilor pe care le au.

Specialiştii recomandă utilizatorilor să îşi verifice datele stocate în meniul de securitate personala al fiecărui cont de pe o reţea de socializare şi să îşi schimbe frecvent parolele pentru a nu deveni vulnerabile.

Sursa: wall-street.ro, Business Insider