Cum să alegi un primar cu dosare penale? Asta au ales românii. Cine i-a ales a devenit complice…

Spread the love

Loading

La alegerile locale din 5 iunie, 16 candidaţi la primăriile unor mari oraşe,

capitale de judeţ sau sectoare ale Capitalei, au fost aleşi, deşi au probleme

cu legea, cu DNA sau ANI.

alegeri locale 2016

Şi la aceste alegeri s-a arătat că legea este proastă şi prin faptul că se permite ca un candidat cu dosare penale să poată candida la alegerile locale. Se pare că acest derapaj nu-l vede nici DNA şi nici SUA, protectorul acestei poliţii politice.

 

Cătălin Cherecheş – Baia Mare. Acesta a fost ales cu peste 70 la sută din sufragii, deşi se află în puşcărie. 

Mircia Gutău – Râmnicu Vâlcea. Un fost pedelist, condamnat definitiv pentru corupţie în două dosare penale. El şi-a executat pedepsele în penitenciar şi acum a fost reales primar.

Robert Negoiţă – Bucureşti – Sectorul 3. A fost votat de peste 60 la sută din electorat, cu toate că are datorii la Fisc şi un dosar la DNA. 

Gabriel Mutu – Bucureşti – Sectorul 6. A fost ales primar, deşi are un dosar la DIICOT pentru spălare de bani. 

Olguţa Vasilescu – Craiova. A fost realeasă cu peste 58 de procente. În urmă cu 2 luni, ea a fost reţinută de DNA. Este acuzată de opt infracţiuni de luare de mită, folosirea influenţei pentru obţinerea de foloase necuvenite şi spălare de bani. 

Decebal Făgădău – Constanţa. A fost ales cu peste 40 de deşi are un proces cu ANI, fiind acuzat de incompatibilitate. 

Constantin Hogea –  Tulcea. A candidat ca independent şi a câştigat din nou Primăria, deşi a fost trimis în judecată de DNA pentru corupţie. 

Constantin Sava – Urziceni. A reuşit să obţină încă un mandat în fruntea Primăriei  cu dosar penal la DNA. Este în prezent sub control judiciar şi i-a fost interzis dreptul să îşi exercite funcţia. 

Cătălin Flutur – Suceava.  Vărul liderului PNL Gheorghe Flutur este cercetat de DNA Suceava pentru abuz în serviciu, după ce ar fi concesionat ilegal un teren unei firme private şi ar fi blocat o cale de acces către un bulevard din oraş. 

Robert Raduly  –  Miercurea Ciuc. A câştigat deşi  udemeristul  a fost trimis anul trecut el  judecată pentru luare de mită. 

Dorin Flore – Târgu Mureş. A candidat ca “independent” cu susţinerea liberalilor şi a fost ales cu peste 42 de procente, deşi are 2 dosare penale. 

Antal Arpad – Sfântu Gheorghe. În Secuime a fost reales  deşi şi el are dosar penal la DNA. 

George Scripcaru – Braşov. A fost reconfirmat în funcţie cu peste 50 de procente „independentul”, fost pedelist şi penelist. El a fost trimis în judecată la începutul acestui an pentru abuz în serviciu şi luare de mită. 

Cornel Ionică  – Piteşti. A câştigat deşi a fost declarat incompatibil pentru că, în 2009, ar fi participat la deliberarea şi adoptarea a două hotărâri ale Consiliului Local  Piteşti prin care Centrul Cultural şi Serviciul Public de Exploatare a Patrimoniului municipiului Piteşti au dat în folosinţă firmelor ginerelui său spaţii comerciale şi terenuri pentru publicitate. 

Marius Screciu – Drobeta Turnu Severin. A  câştigat şi mandatul său este pus sub semnul incertitudinii fiindcă, în data de 26 mai a.c., Agenţia Naţională de Integritate a declarat că acesta se află în conflict de interese administrative.

Florin Cârciumaru – Târgu Jiu. A fost reales, deşi a reintrat în vizorul anchetatorilor pentru conflict de interese penal. 

Mircea Hava – Alba Iulia. A fost reales cu peste 58 la sută fost PDL, actual  PNL. Mircia Muntean – Deva. A câştigat cu toate că în 2013, el a fost condamnat definitiv de Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie la patru ani de închisoare cu suspendare pentru abuz în serviciu, într-un dosar din 2004, în care a fost acuzat că a încheiat tranzacţii ilegale de terenuri cu un traficant de maşini de lux. Anul trecut, în octombrie, Muntean a fost implicat într-un accident rutier pe centura Devei, fiind băut. Avea sânge pe faţă, a fugit şi s-a ascuns în boscheţi. 

Sursa: romaniacurata.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *