Dacă televizorul tău este „inteligent”, am vești proaste. Probabil că ține cont de tot ceea ce faci și trimite acele informații înapoi agenților de publicitate.
Puteți opri asta, cel puțin într-o oarecare măsură. Atingeți sau faceți clic pentru setările de schimbat pe televizor pentru a opri această invazie a confidențialității.
Același lucru este valabil și pentru dispozitivele și serviciile dvs. de streaming. Atingeți sau faceți clic pentru a limita urmărirea prin Netflix, Amazon, Roku, Hulu și multe altele.
Cu bazele de confidențialitate acoperite, luați în considerare sănătatea dvs. Iată câteva sfaturi pentru a minimiza oboseala ochilor, oboseala gâtului și oboseala:
1. Iluminatul contează
— O să-ţi strici ochii! Cu toții am auzit asta când eram copii stând în fața televizorului, nu? Vizionarea la televizor probabil nu va cauza leziuni de durată a vederii, dar vă poate încorda ochii.
O cameră blândă, slab luminată este cel mai bun mod de a vă uita la televizor. Ferestrele deschise, luminile strălucitoare și alte surse de iluminare care distrag atenția vă fac ochii să lucreze peste timp.
Nici nu aveți nevoie de o grămadă de iluminare inteligentă sau gadgeturi elegante. Trageți jaluzelele, stingeți luminile casei și rămâneți la incandescentă peste LED-uri dacă preferați să nu treceți în modul de întrerupere complet.
Lămpile și alte lumini pot provoca reflexii enervante și strălucire. Alegeți surse de lumină ambientală înăbușite de cupole difuze sau abajururi.
2. Formula inteligentă pentru a ști dacă ești prea aproape
Când vine vorba de sănătatea ochilor, ar trebui să stați suficient de departe de televizor, astfel încât ochii să nu fie expuși la strălucire excesivă.
Formula secretă: Măsurați lățimea televizorului și înmulțiți acel număr cu cinci. Această distanță este locul unde ar trebui să trageți în home theater, camera de zi sau în orice alt loc în care aveți un televizor. Acum, este mai greu să rămâi la această formulă cu televizoare mai mari.
Mărimea camerei, forma și numărul de locuri pe care trebuie să le configurați și alți factori, cum ar fi amplasarea ferestrelor, intră, de asemenea, în joc. Unele dau sau iau e bine. Țintește-te la cel puțin 10 metri distanță dacă poți.
3. Verificați înălțimea ecranului
Un televizor instalat prea sus sau prea jos poate provoca oboseală ochilor și gâtului. Cea mai confortabilă experiență de vizionare este cu televizorul la nivelul ochilor când stai așezat. Deci, cum îl configurați? Folosește un indicator laser sau o bandă de măsurare lungă pentru a-ți găsi linia directă de vedere de la cel mai bun loc din casă.
Rugați un prieten sau un membru al familiei să marcheze ușor locul de pe perete cu un creion. Dacă lucrați singur, faceți tot posibilul să vă amintiți unde a lovit markerul în timpul experimentului. Centrul ecranului televizorului ar trebui să se afle cam în locul în care l-ați marcat.
4. Reduceți luminozitatea
Lumina albastră strălucitoare și concentrată este dură pentru ochii tăi. De aceea, să vă uitați la telefon într-o cameră întunecată poate fi atât de supărător.
Televizorul tău este iluminat din spate? Un OLED? Ce capabilități HDR aduce la masă? Toate acestea influențează ce luminozitate este cea mai bună. Ochii tăi îți vor oferi și o mulțime de indicii. Te trezești cu ochii miji când camera este întunecată? Televizorul este probabil prea luminos.
Verificați manualul de utilizare al televizorului sau faceți clic pe meniul de setări pentru a găsi luminozitatea. Nu te baza doar pe una dintre presetări. Reglați în sus și în jos și vedeți ce este mai bine pentru spațiul dvs.
Luați puțin timp pentru a vă juca și cu temperatura culorii, setările HDR și saturația imaginii.
Comments are closed.