Cum se fierbe un ou pe dos: gălbenușul la exterior și albușul în interior

Spread the love

Loading

ou pe dos3Un bucătar japonez a dezvăluit un truc pentru a obține gălbenușul la exteriorul și albușul la interiorul unui ou fiert.
Procedeul se bazează pe forța centrifugă. În ou gălbenușul este mai dens decât albușul. Când se rotește oul rapid, gălbenușul curge și este tras spre marginea oului prin forța centrifugă, în timp ce albușul este împins la centru.
De ce aveți nevoie: un ou, o bandă de pânză transparentă, o torță sau un bec, un ciorap și cuburi de gheață.

1. Verificați culoarea oului cu o torță, un bec sau o lanternă;
2. Puneți banda de pânză transparentă în jurul oului;
3. Oul bandajat se pune într-un ciorap sau într-o bucată de pânză mai mare, la mijloc.
4. Se apucă din ambele capete și se rotește câteva minute;
5. Cu sursa de lumină se verifică culoarea din nou. Ar trebui să fie mai închisă decât în prima etapă.
6. Se ia și se pune oul în apă clocotită cu banda transparentă încă pe coaja oului;
7. Odată fiert, se scoate oul și se pune într-un castron cu gheață și se lasă un minut;
8. Acum oul ar trebui să fie un ou pe dos.
În cazul în care nu ați reușit, încercați din nou, dar rotirea să fie pentru mai mult timp.
Sursa: dailymail.co.uk

{gallery}oufiertpedos{/gallery}