Un pahar cu apa este probabil cea mai placută surpriză pentru organismul nostru, având în vedere cantitatea mare de lichide de care are nevoie, precum și faptul că în ultima vreme, oamenii s-au obișnuit să consume tot felul de băuturi, mai puțin apa curată.
Un pahar cu apă simplă poate deveni mult mai puternic atunci când strecurăm câteva ingrediente care au proprietăți terapeutice. Iată câteva rețete de băuturi sănătoase, vindecătoare, care îmbunatățesc digestia și curață corpul de toxine. Se poate folosi apa rece sau caldă, în funcție de anotimp.
1. Apa cu scorțișoară
Adaugați o bucățică de băț de scorțișoară într-un pahar cu apa și lăsați-l până când această se transformă într-o băutură puternic aromatizată. Apa cu scorțișoară este un remediu excelent de iarnă pentru combaterea virusurilor, îmbunătățirea digestiei și reglarea nivelului de zahăr din sânge (glicemia).
Consumul regulat de apa cu scorțișoară face minuni în ceea ce priveș-te metabolismul și arderea grăsimilor din corp. Se pot adăuga și câteva felii de mere, care protejează inima și ochii.
2. Apa cu ghimbir
De secole, oamenii au folosit ghimbir pentru a se trata de diferite probleme digestive: greața, crampe stomacale, balonare și indigestie. Ghimbirul crește circulația sângelui și are proprietăți antiinflamatoare și antivirale puternice.
Adaugați câteva felii de rădăcina de ghimbir într-un pahar cu apa caldă. Beți lichidul, și consumați și feliuțele de ghimbir. Această băutură se poate servi dimineața, cu puțină lămâie, sau seara, dupa o zi stresantă.
3. Apa cu cuișoare
Aceasta poate fi o apă de gură excelentă. Cuișoarele au proprietați antiseptice foarte puternice. Apa cu cuișoare ajută de asemenea la tratarea indigestiei și la eliminarea paraziților. Adaugați 3-5 cuișoare într-un pahar cu apă caldă. Se lasă până când acestea își elibereaza aromele.
4. Apa cu mentă
Experții în nutriție ne sfătuiesc să avem mereu în casă menta verde, proaspătă. Aceasta se poate cultiva în grădină sau în ghiveci, pe timpul iernii. Menta este un leac de încredere pentru durerile de stomac. Apa cu mentă stimulează glandele salivare să digere mai bine alimentele, și în plus împrospătează respirația și energizează corpul. Menta ucide de asemenea bacteriile și virusurile, un element important în sezonul rece.
5. Apa cu rozmarin
Apa cu rozmarin este nu doar delicioasă, ci și o băutură excelentă pentru stimularea imunității și circulației sângelui și reducerea inflamațiilor. Se adaugă câteva crenguțe de rozmarin într-o carafă cu apă și se lasă câteva ore. Se pot adăuga și câteva felii de castravete sau lămâie. Rozmarinul a arătat de asemenea efecte de reducere a colesterolului.
6. Apa cu lavandă și lămâie
Apa cu lavanda și lămâie este cocktailul perfect de seară, dupa o zi lungă, obositoare și stresantă. Simpla aromă plăcută a lavandei ne poate induce un somn liniștitor. Se pune 1/2 ceașca de lavandă și o lamâie feliată într-o carafă cu apă și se ține la frigider câteva ore.
7. Apa cu lamâie
Sucul de lămâie este una din cele mai bogate surse naturale de Vitamina C, un antioxidant extrem de important pentru întărirea imunătății și neutralizarea radicalilor liberi. Apa cu lămâie detoxifică, energizează și alcalinizează corpul, și stimulează digestia alimentelor. Încalziți un pahar cu apă și stoarceți sucul de la ½ lamâie. Beți acest lichid în fiecare dimineață.
8. Apa cu castravete
Adaugați câteva felii de castravete într-un pahar cu apă pentru a obține o apă vitaminizantă, profund hidratantă și detoxifiantă. Castraveții conțin o apă mult mai pură decât apa potabilă, care hidratează maxim corpul. Consumați și feliile de castravete, deoarece acestea conțin foarte multe fibre și antioxidanți.
Sursa: lataifas.ro