Cum se transformă Democraţia în dictatură (VIII) Beneficiarii cheie ai Bruxelles UE. Cumpărând Europa pentru patente

Spread the love

Loading

O singură privire la graficele de pe pagina opusă ar trebui să fie suficientă pentru orice cititor, pentru a înţelege care sunt beneficiarii cheie din structura politică a Bruxelles UE. 

De la conceperea sa, Bruxelles UE a fost construită de acţionarii economici ai cartelului chimic / farmaceutic. Ilustraţia de la începutul paginii următoare susţine acest fapt. Ea arată contribuţiile financiare relative ale banilor plătiţi de contribuabilii din fiecare din cele 27 de ţări membre, către Bruxelles UE în 2006. Luând în considerare faptul că majoritatea statelor membre mai mici au aderat la Bruxelles UE doar recent, „investiţiile” totale de la statele fondatoare pentru o perioadă de jumătate de secol reduc contribuţiile financiare ale „noilor veniţi”. 

Graficul de la baza paginii următoare arată numărul relativ de patente înregistrate anual de către fiecare din cele 27 state membre UE. Cel mai mare număr de patente sunt înregistrate într-un grup de ţări compus din Germania, Franţa, Italia şi Olanda. În mod colectiv, numărul patentelor înregistrate din aceste 4 ţări se ridică la 70% din toate propunerile de patente înregistrate în UE – adică, mai mult decât dublul numărului primit din 23 de ţări la un loc.1 

De aceea, nu este o coincidenţă faptul că: 

• Germania, Franţa, Italia şi Olanda sunt patru din cei şase membri fondatori ai UE. 

• Cei şase membri fondatori – împreună cu Marea Britanie, o altă naţiune lider la exportul de medicamente – deţin majoritatea voturilor în „Consiliul Europei” şi „Parlamentul European”. 

După semnarea Tratatului de la Lisabona, „investitorii” în Bruxelles UE sunt gata să colecteze „returnarea” 

Cumpărând Europa pentru patente 

Există o similaritate remarcabilă între ierarhizarea contribuabililor financiari către Bruxelles UE şi numărul de solicitări de patente înregistrate în aceleaşi state membre. Cum patentele sunt valabile 

în întreaga Europă, această imagine arată ce state controlează pieţele de înaltă tehnologie – şi în ultimă instanţă, viaţa – în Europa.