Cum va arăta Pământul în 2099!

Spread the love

Loading

Agenția Spațială Americană – NASA a dat publicității un material video  în care prezintă modul în care Pământul se va schimba până în 2099 din cauza schimbărilor climatice.
NASA preconizează schimbări drastice ale temperaturilor şi ale precipitaţiilor în secolul curent.

2099La nivel global, specialiştii NASA se aşteaptă ca temperaturile să crească în semnificativ, iar precipitaţiile să scadă şi să crească în diferite regiuni ale globului.
Responsabilitatea omului în favorizarea schimbărilor climatice este mai sigură ca oricând, iar temperatura medie a Pământului va crește cu 0,3 până la 4,8 grade Celsius până în 2100, apreciază experții din cadrul GIEC în noul lor raport adoptat de curând la Stockholm.

Grupul Interguvernamental de Experți asupra Evoluției Climatului /GIEC/ și-a revizuit de asemenea estimările privind creșterea nivelului mării, ce ar urma să fie între 26 și 82 de centimetri până în 2100, conform noului document.
Pentru GIEC, este în prezent “extrem de probabil” ca influența umană să fie principala cauză a încălzirii observate începând cu jumătatea secolului XX, ceea ce echivalează cu o certitudine de 95% în terminologia foarte precisă a raportului de circa treizeci de pagini, sinteza a mii de studii științifice. În ultimul său raport, în 2007, această certitudine era de 90%.

{gallery}terra2099{/gallery}
Sursa video:
http://youtu.be/JKR76x5IEIc

Sursa foto: trilulilu.ro, demotivare.com,
Sursa: venturebeat.com, jurnalul.ro, France Presse, descopera.ro