Cuțitele de bucătărie ar putea fi confiscate din casele suspecților infractori în cadrul unui plan propus al Ministerului de Interne din Marea Britanie

Spread the love

Loading

Cuțitele de bucătărie precum acestea sunt confiscate din casele suspecților, chiar dacă „nu se află pe lista de arme interzise a Ministerului de Interne” din Marea Britanie.

Se vor consulta forțele de poliție

cu privire la acordarea de competențe suplimentare pentru confiscarea cuțitelor.
A existat o creștere cu 11% a infracțiunilor cu cuțite în Anglia și Țara Galilor.

Cuțitele de bucătărie ar putea fi confiscate din casele suspecților infractori în cadrul unui plan propus al Ministerului de Interne. Poliția va fi consultată de minister pentru a le acorda puteri suplimentare pentru a „sechestra, reține și distruge articolele cu lamă” păstrate în privat, chiar dacă cuțitele „nu sunt pe lista de arme interzise a Ministerului de Interne”.

Un document de consultare, publicat de ministrul de interne Suella Braverman, în imagine, sugerează că termenul maxim de închisoare pentru vânzarea, importul sau fabricarea de lame interzise ar trebui majorat de la șase luni la doi ani.

Potrivit The Telegraph, mutarea este una dintre numeroasele măsuri create pentru a înăspri sentințele pentru vânzarea, importul și deținerea de cuțite. Ben Kinsella Trust a observat o creștere cu 11% a infracțiunilor cu cuțite în Anglia și Țara Galilor în cele 12 luni până în septembrie 2022, poliția înregistrând 50.434 de infracțiuni care implică un cuțit sau un instrument ascuțit în acea perioadă.
Un total de 20 de cuțite și arme similare sunt interzise în Marea Britanie, inclusiv cuțite cu cataramă de centură, pumnale de împingere, cuțite spiralate, cuțite fluture, săbii și cuțite furtive.
Ministerul au subliniat că poliția are mâinile legate atunci când percheziționează casele suspecților infractori dacă întâlnesc arme care nu sunt pe lista interzisă, inclusiv macete. Ofițerii nu au voie să sechestreze arme dacă nu sunt interzise, chiar dacă sunt suspectate că au fost folosite în infracțiuni. Macetele vor fi scoase în afara legii conform planurilor care vor fi anunțate de miniștri astăzi.
Vânzările de arme cu lamă lungă vor fi interzise, cu excepția utilizării legitime, cum ar fi grădinărit și activități în aer liber.
Un document de consultare, publicat de ministrul de interne Suella Braverman, sugerează că termenul maxim de închisoare pentru vânzarea, importul sau fabricarea de lame interzise ar trebui majorat de la șase luni la doi ani. De asemenea, stabilește propuneri de creștere a pedepselor pentru deținerea de arme. Modificările vor interzice o gamă mai largă de cuțite „zombie”, care au fost ilegale în 2016.
Acest proiect vine după ce ministrul poliției, Chris Philp, a spus că dorește să rescrie legile pentru a face o infracțiune vânzarea lamelor uriașe online sau în magazinele din stradă și să le dețină acasă.
Armele – de obicei cu o margine dublă, zimțată – sunt interzise în prezent numai dacă au „imagini sau cuvinte care sugerează că urmează să fie folosite în scopul violenței”.
Lacuna a fost pusă pe seama creșterii jafurilor și a violenței de stradă în care bandele s-au atacat reciproc și au intimidat membrii publicului cu arme nereglementate asemănătoare unei sabie.

SURSA se poate citi AICI

 

Tagged: