Daniela Gumann și Constantin Gumann, condeieri ai diasporei întorși definitiv în țară

Spread the love

Loading

Autor: Mioara BACIU


În săptămâna care tocmai și-a luat la revedere de la noi, Salonul literar AXIS LIBRI din Galați și-a deschis larg porțile pentru iubitorii cuvântului scris, sub bagheta magică a criticului literar Adi Secară și a doamnei Geta Eftimie, director Biblioteca V. A. Urechia Galați.

Primii invitați care și-au deschis sufletele și cărțile pe brațele patriei-mamă au fost Daniela Gumann și Constantin Gumann, proaspăt sosiți din Austria, unde au scris cu litere de aur, file de istorie literară, umană, socială, înscriind numele României pe înalte panoplii spirituale.

Daniela Gumann, poet, prozator, publicist, este președintele Asociației Scriitorilor Români din Austria (ASRA), întemeietorul revistei Condeierul diasporei și al Salonului literar „Cu cărțile pe masa”.

Împreună cu scriitorul Constantin Gumann, care excelează și în metaloplastie, au prezentat, pe lângă bogata și prețioasa lor activitate literară, și povestea lor impresionantă de viață, a românului, care ajuns dincolo de granițele țării noastre, reușește.

Le-a fost alături și le-a apreciat activitatea, conferențiar universitar dr. Cătălin Negoiță, Director Executiv al Direcției pentru Cultură Galați.

Impresionante au fost și intervențiile doamnei Stanciu Maria, Președinte al UZPR, Filiala Galați, ale cunoscutului scriitor Ghiță Nazare, precum și ale doamnei Vera Craciun, membră USR.

Departe de țară și de cei dragi, scriitorii Daniela și Constantin Gumann și-au „păstrat în suflet țara”!

Iată-i întorși și cu proiecte literare mărețe, care vor aduce un suflu nou vieții culturale gălățene și nu numai! Vivat cultura!

Tagged: