De anul acesta spaniolii au introdus restricții. Se interzice: să mergi pe stradă în costum de baie, rezervarea unui loc la plajă cu prosopul întins și fumatul în locuri publice …

Spread the love

Loading

Spania începe să amendeze turiștii care urinează în mare.

Vizitatorii de plajelor din Spania s-ar putea confrunta cu sancțiuni în valoare de mii de euro.
Rezervarea unui loc cu un prosop, fumatul sau grătarul ar putea duce la amendă.

Mergând la piscina hotelului pentru a vă pregăti pentru o zi de plajă, doar pentru a descoperi că cei care se trezesc devreme și-au rezervat toate locurile privilegiate, punându-și-și prosoapele peste șezlonguri… dar de anul acesta, cei care rezervă cu prosopul vor primi o amendă de 25 de lire sterline – iar turiștii indisciplinați s-ar putea confrunta cu sancțiuni și mai substanțiale dacă nu sunt atenți.
Într-o încercare mai amplă de a reprima comportamentul antisocial în rândul turiștilor străini, vor fi aplicate amenzi pentru mersul în pielea goală în mare, pentru că nu poartă un tricou pe stradă și nu respectă regulile privind grătarele pe plajă.
Chiar și să fumezi o singură țigară la malul mării ar putea ajunge să te coste mai mult decât a costat întregul pachet.
Parlamentarii din Vigo, un oraș din regiunea Galiția, au spus că oricine este prins că se urinează „în mare sau pe plajă” va fi obligat să plătească 640 de lire sterline.
Consiliul orășenesc a calificat urinarea publică drept „infracțiune minoră” și „o încălcare a normelor de igienă și sanitare”.
Oficialii orașului intenționează să instaleze toalete publice pe plaje în timpul sezonului de vârf pentru a găzdui orice vizitator de plajă care să aibă la îndemână o toaletă.
Dar consiliul local a spus că ar putea merge mai departe decât amendarea oamenilor pentru că urinează în mare.
Turiștii prinși jucând-se cu mingea sau care încearcă să rezerve un loc pe plajă cu un prosop vor fi, de asemenea, amendați în temeiul regulamentului.
Plimbarea pe stradă în costume de baie pentru a te bucura de soare ți-ar putea aduce o amendă de 250 de euro în unele părți ale Spaniei.
Bărbații care se plimbă la bustul gol sau femeile care poartă doar bikini riscă o amendă uriașă.
Deși va trebui să fii atent la ceea ce te acoperi, în restaurantele de pe Playa de Palma, turiștii costumați sau îmbrăcați în tricou nu vor avea voie să intre.
Chiar și dușul pe plajă vă poate expune riscul de a avea nevoie de un zbor mai devreme spre casă.
Dacă ești prins spălând apa de mare din păr folosind săpun sau șampon la orice duș spaniol pe plajă, poți fi amendat cu până la 620 de euro.
Acest lucru se datorează faptului că substanțele chimice din aceste produse sunt dăunătoare vieții marine.
Deși poate fi tentant să încerci să dormi o noapte lungă cu băuturi pe plajă, s-ar putea să fii trezit de cineva care îți acordă o amendă de 1.300 de lire sterline.
Unii pot crede că, pentru că ești în Europa, ai voie să mergi nud pe plajă.
Totuși, aceasta nu este cazul, dacă mergi nud pe o plajă non-nudistă, te aștepți să fii lovit cu o amendă de până la 650 de euro.
Un grătar pe plajă este o distracție populară pentru mulți turiști, dar practica îți poate aduce o amendă enormă. În unele zone, cum ar fi Salobrena, se poate aplica o amendă de 2.500 de euro. În timp ce în alte zone, este posibil să aveți nevoie doar să solicitați permisiunea pentru a face un grătar pe plajă.
Guvernul spaniol extinde politica de interzicere a fumatului pe care a testat-o pe plajele populare. Plajele și zonele fără fumat includ locații din Galicia, Murcia, Catalonia, Andaluzia, Asturias, Insulele Canare și Insulele Baleare. Dacă ești găsit fumând pe o plajă cu interdicție la fumat, vei fi amendat cu 25 euro. Consiliul municipal din Barcelona spune că programul pilot de anul trecut a redus semnificativ numărul fumătorilor de pe plajă și mucuri de țigară în nisip.
Vacanțe all inclusive cu doar șase băuturi pe zi
Mallorca și Ibiza au anunțat la începutul anului că turiștii vor fi limitati la doar șase băuturi pe zi în vacanțele lor all inclusive. Numărul de băuturi în vacanța lui all-inclusive a fost limitat la șase – trei la prânz și trei la cină. Guvernul Balearelor a interzis, în ianuarie, vânzarea de alcool în magazine între orele 21:30 și 8:00, precum și vizitarea pub-urilor, ofertele de băuturi două la unu și happy hour în anumite locuri din Magaluf, El Arenal și Playa de Palma din Mallorca și Sant Antoni de Portmany în Ibiza.
Noua lege, care afectează unele hoteluri din Insulele Baleare, înseamnă că turiştii sunt obligaţi să plătească în plus dacă doresc mai mult de trei băuturi alcoolice gratuite pe masă. Industria turistică a Spaniei încearcă să-și renunțe la reputația de capitală a petrecerilor a Europei, atrăgând o cantitate disproporționată de turiști. Costa del Sol a anunțat în mai că va reprima petrecerile „scandaloase” de burlaci și a spus că ia în considerare instalarea de monitoare de zgomot în apartamentele turistice.
Malaga conduce drumul după ce hotelierii și localnicii au spus că s-au săturat de „turismul beat în stil Magaluf” în orașul istoric.
Erau în mod deosebit încântați de grupurile mari de bărbați și femei care se îmbracă în „costume revoltătoare” purtând simboluri falice și preiau restaurante de înaltă clasă pentru sărbătorile lor. Numărul petrecerilor de burlaci și burlăcițe a crescut în ultimele luni după relaxarea restricțiilor cauzate de coronavirus și renașterea turismului.

CARE SUNT NOILE REGULI?
Insulele Baleare au introdus noi legi care limitează numărul de băuturi gratuite pentru opțiunile de masă all-inclusive și diverse restricții privind achiziționarea de alcool.
Legislația spune că persoanele cu opțiuni de masă all-inclusive pot consuma doar șase băuturi pe zi – trei la prânz și trei la cină.
De asemenea, interzice:
Vânzarea alcoolului în magazine între orele 21.30 și 8.00;
Publicitate pe bărci de petrecere în zonele desemnate.

UNDE SE APLICĂ NOILE REGULI?
Noile restricții se aplică în Magaluf, El Arenal și Playa de Palma din Mallorca și Sant Antoni de Portmany din Ibiza, după temerile inițiale că ar acoperi toate insulele.

DE CE AU FOST ADUSE NOILE REGULI?
Legile au fost prezentate ca fiind primele din Europa care restricționează promovarea și vânzarea alcoolului în zonele turistice.
Ele urmăresc, de asemenea, să oprească „reducerea ieftină” a Insulelor Baleare și să atragă noi investitori care au fost descurajați de imaginea sa zbuciumată. Liderii Consiliului au început o ripostă pentru a încerca să curețe imaginea stațiunilor precum Magaluf, de când a fost zguduită de scandal în 2014, când un turist britanic a fost filmat făcând acte sexuale cu 24 de bărbați. Incidentul l-a determinat pe cel mai mare politician din Mallorca din acea vreme – Jose Ramon Bauza – să numească faimoasa bandă de sex a lui Magaluf Punta Ballena drept „500 de metri de rușine”.
În 2018, șefii de consiliu au majorat atenția împotriva turiștilor care se comportau rău din Magaluf, punând panouri stradale care îi avertizează cu privire la amenzi mari pentru băutul pe stradă, goliciunea și luptele. Semnele viu colorate, care purtau linia de banner „Distrează-te cu respect” au fost montate pe stâlpi de iluminat și alte puncte vizibile din stațiunea de petreceri. Mii de turiști britanici se îngrămădesc pe insule în fiecare an, inclusiv grupuri mari de petrecăreți care le-au câștigat o reputație infamă. Cele mai multe dintre noile restricții au intrat în vigoare în 2020, dar Covid înseamnă că mulți turiști abia acum devin conștienți de ele.

Tagged: