De ce Rusia nu a folosit rachetele nucleare în Ucraina?

Spread the love

Loading

Pentru că rușii știu bine că o Rusia fără Putin este mai bună decât o lume fără Rusia.

Acestea fiind spuse, având în vedere idioția lui totală, Putin s-ar putea chiar să se gândească la asta, dar există două mijloace puternice de descurajare.

  1. codurile de activare a dispozitivelor cu cheile relevante sunt în posesia a 3 persoane. V. Putin, S. Șoigu și V. Gerasimov.
  2. Acum, în afară de primii doi, care sunt autentici imbecili, Gerasimov este un general foarte apreciat în străinătate pentru inteligența și previziunea sa (de fapt era foarte împotriva invaziei). Și cu greu ar autoriza lansarea unui dispozitiv nuclear.

Există, de asemenea, un sistem numit Grupul de Planificare Nucleară, care este un fel de „club în cadrul clubului” NATO și care planifică în avans mișcările care trebuie efectuate de la caz la caz în cazul unei crize nucleare. Asta tocmai pentru că într-o criză nucleară evoluția evenimentelor devine prea rapidă pentru a putea consulta și decide rapid. Prin urmare, deciziile sunt luate cu mult timp înainte și „sigilate” într-un dosar secret. Decizia cu privire la modul de reacție în cazul utilizării armelor nucleare (de la tactic la strategic) a fost deja luată în principiul descurajării. În același principiu, decizia a fost deja comunicată rușilor pentru a nu exista erori sau neînțelegeri. În acest sens reactia este AUTOMATĂ. Așa a fost întotdeauna, încă din anii ’50. De aceea a existat doar o adevărată criză nucleară pentru Cuba, când situația era „hibridă”, neașteptată și în afara zonei NATO.

Prin urmare, dacă V. Putin ar reuși să lanseze o bombă, ar ști imediat ce consecințe va suferi.

Sursa: https://it.quora.com/

Tagged: