DE LA NUVELĂ, LA ROMAN FLUVIU

Spread the love

Loading

Autor: Dr. Paul ICHIM

A-propos despre minciunile unora de la sindicatul fanfară din sănătate ce se referea la plata în sistemul sanitar. Legea salarizării unitare în domeniul medical a fost promovată de Vasileasca ot Craiova prin 2018 februarie. Cam de atunci a apărut diferențierea în cadrul personalului ce lucrează în sănătate, iar cei din TESA chiar au fost ignorați.
Oricât orgoliu profesional aș avea, nu pot ignora munca tuturor ce prestează în unitățile sanitare, chit că sunt ca furnicile și învârt tone de hârtii, de calcule, de situații, de deconturi, adică partea aia scriptică fără de care nu s-ar primi bani de la Casa de Sănătate.
Oamenii ăștia aflu că au fost lăsăți complet pe din afară, cu toate că sindicaliștii dădeau cu ceară parchetul la ministerul de resort condus de vocala olteancă. Se pare că aceeași soarta au avut și cei de pe la tehnic.
Unele guri spun că, atunci, olteanca a lucrat în forță, stil șantaj, că nu mai dă creșteri salariale la medici și asistente și le ridică lumea-n cap, iar cei ce “trăiesc” din cotizații ar fi “pus botul”. Nu pot proba dacă-i adevărat, dar consecințele în timp, înclină balanța spre a accepta ca veridic scenariul relatat.
De 4 ani, pentru ei, ce s-a făcut? Normal că imbecilitatea asta cu abordare diferențiată a celor ce muncesc în spitale, a determinat tensiuni chiar între categoriile profesionale. Probabil asta a fost și scopul, e veche chestia cu dezbină și …..conduce/controlează.
ÎI rog să nu mănânce stercobilină la adresa mea, nu mai sunt parlamentar din 2016, deci nu puteam combate-n 2018, iar cu dreapta gălățeană știu că am luxat-o cam tot de atunci, ținând cont de personajele dubioase apărute-n față și de care nu-mi pot permite, să-mi asociez numele.
Tot de atunci s-a bulibășit și plata orelor de gardă, de care se plâng acum cam toți din țară, doar cei din sindicat își atribuie nu știu ce reușită. Era să uit, ei nu se lupta decât pentru cei ce le dau cotizație, după cum declarau ritos.
Poate n-aș fi vorbit așa de apăsat pe problemă, doar că m-au deranjat indivizii, ce nu știu să recepționeze un sfat și se dau buricul pământului, la care lumea medicală să le pupe tălpile câte au făcut ei.
Chestia urâtă este că oamenii din sistem, ce sunt speriați de diverse și nu prea înțeleg de ce, au început totuși să spună și să scoată documente. Se pare că povestea riscă să treacă de la nuvelă, la roman fluviu…

Tagged: