DE ZIUA INTERNAȚIONALĂ A IUBITORILOR DE CARTE

Spread the love

Loading

Autor: Mioara BACIU

Am aflat de pe facebook că ziua de 9 august este sărbătorită, la nivel internațional, drept ziua iubitorilor de carte.
Am googțlit și am aflat, de asemenea, că există și zile internaționale ale lecturii (15 februarie), ale cititului împreună (16 februarie), ale bibliotecarului, ale cărții și ale dreptului de autor (23 aprilie), s.a. .
Mi se pare absolut normal ca, distinsul cititor să aibă o zi a lui, în care să-și exercite pasiunea pentru o carte bună, mai mult decât în celelalte zile.
De altfel, ce am fi noi scriitorii, fără cititori, fără iubitorii de carte?
În această zi nu s-ar cuveni să-i cinstim, pe ei cititorii, iubitorii de carte, măcar pe cei pe care-i cunoaștem, în cadrul lansărilor de carte?
Să facem, zic, lansări de carte, în care să invităm iubitorii de carte. Chiar așa să sune anunțul/afișul: „Iubitori de carte, în mijlocul scriitorilor”, sau „Iubitori de carte, vă cinstim, vă prețuim!”, sau „Iubitori de carte, vă mulțumim că existați!”
Și pentru că fiecare autor/scriitor/poet/eseist/romancier/critic literar/dramaturg, etc., are segmentul lui de iubitori, ce-ar fi să construim o lume mai bună și mai frumoasă, ținând cont de faptul că mereu a fost și va fi loc, pentru fiecare dintre noi, pe pământ? Un loc pe care Providența ni l-a dăruit și pe care nimeni altcineva nu are dreptul să-l sacrifice, să-l decidă, să-l anuleze…

Dragi creatori/iubitori de frumos, să ne prețuim unii pe alții, pentru că, lipsa fiecăruia dintre noi, va face că nimic și nimeni să nu mai fie la fel și această zi, în care azi am putea iubi și am putea fi iubiți, mâine ar putea să nu mai fie la fel …
La mulți ani, iubitorule de carte, iubitorule de frumos!
Sursa foto: nataliabodiu.blogspot.com

Tagged: