Decizia Parchetului General: Ponta NU a PLAGIAT

Spread the love

Loading

victor-ponta-daca-sorin-rosca-stanescu-mai-este-senator-pnl-acordul-cu-usl-nu-se-mai-respecta-93847-1Cine şi-a găsit să acuze Parchetul General despre socaterea de sub urmărire penală a primului ministru Victor Ponta? Nimeni alta decât fostul procuror comunist Monica Macovei. Europarlamentarul are trebui să răspundă penal pentru minciunile spuse în Parlamentul European astă vară. Prin faptul că Monica Macovei i-a minţit pe membrii Parlamentului European şi a provocat prejudicii de imagine României, cred că ar trebui luate măsuri de EXPULZARE din spaţiul românesc şi retragerea cetăţeniei române.

 

Parchetul Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie a dispus neînceperea urmăririi penale (NUP) în cazul sesizării referitoare la faptul că Victor Ponta ar fi plagiat volumul ” Răspunderea în dreptul internaţional umanitar”, publicat în 2010.

Ramona Bulcu, procuror şef al Biroului de Informare Publică şi relaţii cu presa din cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a confirmat că Parchetul a întărit decizia dată în 16 mai 2013, aceea de închidere a cazului privind plagiatul tezei de doctorat a premierului Victor Ponta.

Potrivit articolului 10 litera a, „acţiunea penală nu poate fi pusă în mişcare, iar când a fost pusă în mişcare nu mai poate fi exercitată dacă fapta nu există”, .

Rezoluţia Parchetului ICCJ prin care a fost dispusă neînceperea urmăririi penale în cazul lui Victor Ponta, sub aspectul infracţiunii prevăzute de articolul 141 din Legea 8/1996 privind dreptul de autor şi drepturile conexe, modificată, a fost emisă în 16 mai.

Potrivit articolului 141, „constituie infracţiune şi se pedepseşte cu închisoare de la trei luni la cinci ani sau cu amendă de la 25.000.000 lei la 500.000.000 lei fapta persoanei care îşi insuşeşte, fără drept, calitatea de autor al unei opere sau fapta persoanei care aduce la cunoştinta publică o operă sub un alt nume decât acela decis de autor”.

Denunţul la Parchetul instanţei supreme în acest caz a fost făcut în 22 august 2012, de către Mihail Neamţu, Adrian Papahagi şi Minel Augustin Ofiţeru.

Denunţătorii au susţinut că, din cele 292 de pagini ale lucrării „Răspunderea în dreptul internaţional umanitar”, publicată de Editura Universul Juridic în 2010, lucrare care îi are ca autori pe Victor Ponta şi Daniela Coman, „un număr de 113 pagini nu constituie o operă de creaţie originală proprie, ci reprezintă o însuşire frauduloasă a produsului de craţie intelectuală a patru autori”.

 

Concluzii

Trebuie să privim mai atent acuzaţia de plagiat faţă de primul – ministru Victor Ponta. Se poate interpreta în multe feluri. Cert este un singur lucru, la nivelul pretenţiilor din anul 2003 lucrarea s-a încadrat, însă modificările ulterioare nu pot acţiona în urmă, ci doar în viitor. Aşa că acuzaţiile puse pe masa lui Băsescu de serviciile secrete demonstrează clar că în ţara asta jocul îl fac urmaşii securiştilor, iar serviciile secrete continuă lupta împotriva poporul roman, oameni de nimic îmbogăţându-se peste noapte, iar nulităţi, precum guvernatorul Traian Băsescu să ajungă preşedinte.

Până una alta, în ciuda penalilor de la PDL, Victor Ponta nu a plagiat.

Ca sa vedeţi cum minte Monica Macovei accesaţi următoarele limk-uri.

Sursa: romanialibera.ro

http://www.catalinivan.ro/uncategorized/monica-macovei-acuzata-ca-i-a-mintit-pe-membrii-parlamentului-european/

 

http://videonews.antena3.ro/video/politica/monica-macovei-acuzata-ca-i-a-mintit-pe-membrii-parlamentului-european.html