Declarație pe propria răspundere pentru accesul copiilor la școală. Ce spune Iohannis

Spread the love

Loading

Președintele Klaus Iohannis a vorbit despre unul din subiectele sensibile ale momentului: declarația pe proprie răspundere pe care părinții trebuie să o semneze astfel încât elevii să aibă acces la școală, începând cu data de 14 septembrie 2020.

Astfel, părinții vor declara, pe proprie răspundere, dacă, în ultimele 14 zile, copilul a prezentat simptome specifice unei afecțiuni cu potențial infecțios – febră, tuse, dureri de cap, dureri în gât, dificultăți de respirație, diaree, vărsături, rinoree etc și dacă a fost sau nu diagnosticat cu COVID-19 ori dacă a intrat în contact cu o persoană testată pozitiv pentru această afecțiune.

Președintele Klaus Iohannis ne îndeamnă, însă, să fim mai relaxați.

„Cred ca nu trebuie sa ne formalizam prea tare. In anii petrecuți la catedră am constat la toti parintii o preocupare intensa, parinteasca, corecta, fata de sanatatea copiilor. Nu vad nicio problema aici. Evident că în situații de epidemie, părinții vor urmări starea de sănătate a copiilor. Sigur că au partea lor de răspundere. Nici aici nu văd vreo problemă. Îi încurajez pe toți să-și trimită copiii la școală dacă sunt sănătoși. Dacă nu, să îi țină acasă, să consulte medicul de familie. Nu trebuie să căutăm soluții birocratice sofisticate, dar fiecare trebuie să-și asume rolul care îi revine, și părinții, și școala, și autoritățile locale”, a declarat șeful statului.

 

Tagged: