DEFORMAȚIE PROFESIONALĂ

Spread the love

Loading

Autor: Dr. Paul Ichim

O să spuneți că am o deformație profesională și n-am să va contrazic. Unii spun la bășcălie că războiul a băgat la cutie pandemia. Ei bine, mizeria epidemiologică încă bântuie, e adevărat, nu la forță de început a valului … x, … am pierdut șirul numărării.

Cu nebunia asta de la granițe, când nu s-a respectat absolut nimic, de altfel explicabil, teama de gloanțe fiind mai mare, parcă văd că iar începem să numărăm din ce în ce mai mulți prin ATI sau debranșați.

În timpul asta constatăm că după doi ani de zile, încă n-am adaptat sistemul să facă față epidemiei aerogene, am investit sporadic și haotic, sistemul funcționând tot cu frână trasă pentru restul patologiilor, care n-au stat pe loc să ne aștepte, să ne organizăm, au evoluat, s-au agravat, dând o mortalitate înfiorătoare.

Nici nu se pune problema că sistemul, Doamne ferește, să facă proba unei funcționări și-n condiții de război. Ciudățenia o reprezintă faptul că nici nu aud să existe ceva preocupări în domeniu, o ajustare strategică a rețelei medicale. Poate nu știu și se face, așa de strict secretă o fi chestiunea.

Avem o singură certitudine, mortalitate covid există încă, mortalitatea colaterală determinată de bulversarea sistemului este înfiorătoare și aproape cert, va scădea presiunea pe sistemul de pensii.

De altfel și cei de pe afară au constatat acest efect post Covid, vezi pe cei din Italia, ce economie au la fondul de pensii. Din toată tărășenia asta singurele firme ce au mers constant în profit, au fost alea de pompe funebre. Se pare că nu vor avea dificultăți financiare nici în următorul interval de timp.

Tagged:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *