DEGRIGOLADA

Spread the love

Loading

Autor: Dr. Paul ICHIM

Nu mi-am făcut de nici o culoare, vreo pasiune de a urmări metodic ce fac ăștia din actuală guvernare, din mai multe motive:

– am de treaba zilnic și ce ore prind, le folosesc la încărcat acumulatorii biologici, nu vreau să mă scurtcircuitez cu imbecilitățile lor:

– deja sunt sătul de conducerea făcută de ei, doar prin declarații contradictorii, chipurile neînțelegeri de strategie economică și de lipsa unor măsuri ferme și logice;

– dovezile evidente ale incapacității de guvernare resimțite zilnic în dinamica prețurilor la absolut orice.

Cu toată lipsa mea de apetit în a contabiliza bâlbele, tot rețin frânturi de informații șocante despre ….ei. Deja este palpabilă situația socială, ei și „resturile” de noi.

Să enumerăm:

-ne împrumutăm extern pe piață bancară la cea mai mare dobândă din Europa;

– vor să compenseze prețul combustibilului pentru … 3 luni (adică de ce 3 luni, după aceea gândesc ceva concret?);

– ajutoarele alea sociale le dau pe niște carduri editate de cine trebuie, pe bani grei, în condiții ce ar trebui să fie de austeritate;

Pe cuvânt că în ecuația asta, gândul te duce la faptul că, cel mai potrivit cuvânt pentru a descrie situația este ….imbecilitate. Că pe noi ne-au luat de imbecili, este de natura evidenței dar și despre cum ne conduc, cam același calificativ ar fi potrivit.

Să faci atâta gargară în declarații, de atâtea luni și să n-ai un plan coerent de măsuri de pus în practică, deja seamănă a noaptea minții.

Băăăă, măcar dacă tot se discuta de plagiat, mai dați cu ochiul la vecini, să vedeți ce măsuri au mai luat și copiați-le cu cap, dacă nu puteți fi originali.

Deja se face jumătate de an de degringoladă economică, financiară sau cum vreți voi să-i spuneți. Din păcate cei mai afectați sunt pensionarii, care în mod sigur sunt la limita de subzistență și au devenit, în cel mai bun caz, asistații propriilor familii.

În dinamica asta, când o să vină frigul și facturile vor fi infernale, parcă văd că iese lumea-n stradă.

 

Tagged:

Comments are closed.