Delegație din partea Asociației de prietenie Jena – Lugoj

Spread the love

Loading

vizita de la jena

În cadrul vizitei în orașul înfrățit Jena (Germania) a delegației municipiului Lugoj condusă de primarul Francisc Boldea, a avut loc și o întrevedere cu reprezentanții Asociației de prietenie Jena – Lugoj. Cu acel prilej s-au discutat perspectivele de colaborare în cadrul parteneriatului dintre cele două orașe.

 

În perioada 10-13 octombrie, municipiul Lugoj găzduiește la rândul său o delegație din partea Asociației de prietenie Jena – Lugoj condusă de domnul Jens Ommer. Din delegație fac parte și 5 elevi de la diverse școli din Jena . Delegația are în program mai multe întâlniri la diverse instituții din Lugoj. Astfel, marți, 10 octombrie oaspeții vizitează Școala Gimnazială de Muzică Filaret Barbu pentru a evalua modul în care asociația din Jena poate oferi ajutor concrect.

După amiază, de la ora 15 delegația va fi primită la sediul Primăriei Municipiului Lugoj de către primarul Francisc Boldea. Cu acest prilej va avea loc și o întâlnire cu profesori de limba germană de la diverse școli din municipiu urmând să se stabilească  necesarul de carte în limba germană pentru școlile lugojene, pentru a concretiza ideea asociației de a oferi ajutor în această direcție.

Joi, la ora 9, delegația din Jena va face o vizită la Clubul Copiilor din Lugoj pentru a identifica împreună idei de proiecte comune.

Pe parcursul vizitei în Lugoj, oaspeții se vor întâlni și cu reprezentanți ai Asociației de prietenie Lugoj – Jena din orașul nostru pentru a coordona acțiunile viitoare și colaborarea dintre cele două asociații.

Membrii delegației mai au în program și o serie de acțiuni caritabile fiind vizați copii cu probleme sociale din orașul nostru.

Foto:mitropolia-banatului.ro