Demența lui Putin a cuprins Rusia. Copiii ruși de grădiniță s-au îmbracat în tancuri împodobite cu un „Z” pentru Ziua Victoriei

Spread the love

Loading

Copiii ruși de grădiniță s-au îmbrăcat într-o varietate de ținute militare pro-ruse înaintea paradei de Ziua Victoriei din țară, a arătat un videoclip pe rețelele de socializare. În fruntea grupului de elevi era un băiat îmbrăcat ca un tanc rusesc, cu simbolul „Z” alb înscris pe față – o caracteristică comună a vehiculelor militare ale Moscovei implicate în prezent în luptele din Ucraina.


Băiatul a fost arătat în uniformă militară și o cască de piele, în timp ce un steag rusesc flutura pe rezervorul de carton camuflat modelat în jurul lui. Alți copii au fost arătați îmbrăcați în avioane de luptă, soldați și medici din armată. Cel puțin încă doi copii au mai fost îmbrăcați în tancuri, decorate cu stele roșii sovietice.
Profesorii lor purtau, de asemenea, costume militare similare în stil sovietic, în timp ce clasa defila prin sala de sport a grădiniței.


„Z” alb a devenit un simbol cheie de propagandă în Rusia de când Vladimir Putin și-a lansat brutala invazie a Ucrainei pe 24 februarie.
Ziua Victoriei de pe 9 mai este unul dintre cele mai importante evenimente naționale ale Rusiei – o amintire a sacrificiilor enorme făcute de Uniunea Sovietică în înfrângerea Germaniei naziste. Rusia sovietică și Ucraina sovietică au suferit pierderi îngrozitoare de vieți omenești.
Ucraina a instituit Ziua Comemorarii și Reconcilierii pe 8 mai, când Franța, Marea Britanie și Statele Unite marchează „Ziua Victoriei în Europa”.
Predarea necondiționată a Germaniei naziste a intrat în vigoare la 23:01 pe 8 mai 1945, care era deja 9 mai la Moscova. Rușii numesc războiul Marele Război Patriotic din 1941-1945.
Ucraina nu organizează niciun eveniment public nici pentru 8 sau 9 mai anul acesta, de teama bombardamentelor. Unele orașe au un stațion de acces de duminică seara până în dimineața zilei de 10 mai.
Sursa: dailymail.co.uk

Tagged: