Departe de ororile războiului, sute de înotători au înfruntat marea rece pe plaja Portobello din Edinburgh, pentru a sărbători Ziua Internațională a Femeii

Spread the love

Loading

Femei, bărbați și copii au înfruntat în dimineață de 8 martie a.c. marea rece, pentru a sărbători Ziua Internațională a Femeii cu o baie în apa mării. Peste 700 de femei au participat la înot la răsăritul soarelui, pe plaja Portobello din Edinburgh, pentru a marca ocazia.

Înotul anual este o tradiție recentă, începută în 2018, la Wardie Bay, Edinburgh, care a crescut în dimensiune parțial datorită popularității crescute a înotului sălbatic în timpul pandemiei.

În februarie 2020, aproximativ 300 de persoane s-au alăturat ocaziei de la Portobello, în timp ce acum mulțimea s-a dublat și cu caeastă ocazie au fost deja strânse mii de lire sterline pentru caritate.

Organizațiile care susțin evenimentul din acest an includ Edinburgh Rape Crisis, Edinburgh Women’s Aid și Held in Our Hearts, o organizație de caritate care oferă sprijin familiilor după moartea unui copil.

Sursa: dailymail.co.uk

Tagged: