Autor: † Dr. Onufrie Pop Arhiepiscop de Bergamo şi Mitropolit Primat
Al Mitropoliei Autonome Creşțin Ortodoxe de Bergamo şi Europa
„Un om care jignește suferă. De fapt, jignirea nu este altceva decât manifestarea frustrărilor anterioare. De multe ori, cel căruia i se adresează jignirea nu îi greșește cu nimic celui care jignește. Un om împăcat cu el însuși nu vă jigni niciodată.
Ce ascunde o jignire? Suntem aici, acum, pentru a ne bucura din plin de cadoul suprem: viață. Însă, în aceasta lume schimbătoare, exista uneori situații și circumstanțe în care calmul nostru interior este pus la încercare. Cu toții ne-am întâlnit cu experiențe mai mult sau mai puțin dorite, dar important este că odată cu înaintarea în viață, suntem mai bogați din punct de vedere al experimentării.
Daca te-ai întrebat de ce jignesc unele persoane, răspunsul este foarte simplu: orice om oferă ceea ce are. Totul pleacă din interior. Lumea exterioară este oglindirea lumii interioare. Prin intermediul unei jigniri, un om își prezintă starea sa interioară, care se caracterizează printr-un veritabil disconfort. Și, în niciun caz, nu este de condamnat, pentru că nimic nu este “rău” sau “bun”. Totul Este.
Acumulările anterioare joacă un rol fundamental în fabricarea unei jigniri. Bagajul de nereușite, supărări și frustrări adunate pe parcursul vieții, dau naștere unor serii de reacții negative în trupul nostru, iar aceste reacții fabrica anumite gânduri și sentimente de care ajungem câteodată să nu fim tocmai mândri. Însă, oricând avem la dispoziție posibilitatea de a ne observa propriile manifestări. Poate că în dese rânduri, un om ajunge să jignească fară să fie conștient de acest lucru. Poate că acest om jignește chiar persoana pe care o iubește cel mai mult. Aici nu este vorba despre cine este destinatarul unei jigniri, deoarece receptorul joaca un rol foarte mic în aceasta scena.
Totul pleacă de la cel care jignește, adică de la emițător. Intensitatea unei jigniri este direct proporțională cu intensitatea durerii interioare a celui care jignește. Deci, jignirea se naște din durerea interioara. Dacă ai fost sau dacă vei fi victima unei jigniri, să știi întotdeauna că ai fost și că vei fi acolo pentru a-l ajuta pe cel de lângă tine să dizolve blocajele anterioare ale câmpului energetic, în vederea eliberării vibrațiilor joase din realitatea să.
În clipa în care primești o jignire, tu, de fapt, îl ajuți pe cel ce te jignește să se elibereze de tensiunea interioară. Tu te pui la dispoziția lui și îți oferi ocazia de a contribui la curățarea unei energii joase. Acesta este un lucru care merită țoață APRECIEREA. Dacă te întâlnești cu un om care trăiește într-o tensiune interioară constantă, vei observa că pacea sa interioara se poate pierde foarte ușor în comunicarea voastră. De multe ori, cel căruia i se adresează jignirea nu îi greșește cu nimic celui care jignește. Tensiunea emițătorului poate fi atât de intensă, încât el poate izbucni oricând și oriunde, fară a mai ține cont de împrejurimi.
De fapt, aceasta acțiune, jignirea, poate fi percepută că o binecuvântare, deoarece este o lecție de viață atât pentru emițător, cât și pentru receptor. Daca ești țintă unei jigniri, ai ocazia să admiri procesul prin care cel de lângă tine se eliberează de blocajele energiilor negative pentru a trai pacea interioara către care tindem cu toții. Data viitoare, daca vă exista o “data viitoare”, privește jignirea prin ochii inimii și să mulțumești pentru faptul că ai ocazia să contribui la vindecarea unor rani interioare ale celui care jignește. În acest mod, îți poți ridica nivelul de conștientizare și îți poți oferi cadoul de a-ți întări relația conștientă cu Tine, cu Ceea Ce Ești Cu Adevărat. Observă-i tensiunea celui care încearcă să te jignească, percepe-i tristețea, admiră acest proces și mulțumește pentru faptul că te poți înalta deasupra tuturor aparențelor. Trimite gândurile tale de pace și armonie către cel care încearcă să te atace și deschide-i ușa păcii, chiar daca doar prin căile lumii interioare.
Nu este nevoie să vorbești cu cineva pentru a-i transmite ceea ce simți. O privire adâncă este mai mult decât suficienta. Printr-o privire, poți spune totul. Privește-i ochii înlăcrimați de confuzie și mângâie-l cu puritatea sufletului tău. Tu ești în pace, iar prin privirea ta, îi dăruiești și lui pace. În prima fază, reacția celui de lângă tine poate fi de ignoranta, însă, cu certitudine, starea ta de pace îi vă ridica multe semne de întrebare ulterior, iar dacă el ajunge să își pună întrebări înalte, înseamnă că, automat, vă primi răspunsuri înalte, iar astfel vei contribui la vindecarea sa. Dacă te afli în situația în care jignești, în primul rând, faptul că ai ajuns la acest articol nu este o întâmplare. Primește aceste cuvinte în viața ta și acceptă că totul pleacă de la tine. Manifestarea lumii exterioare este oglindirea lumii interioare. Tot ceea ce tu trăiești a fost creat chiar de gândurile și sentimentele tale. Acesta-este-secretul-amintirilor-din-viață-anterioara-Oamenii-de-știință-au-deslușit-tot-692×360 Fiecare element al realității tale a fost pus acolo, conștient sau nu, chiar prin puterea ta creatoare. Acceptă rezultatul creației tale, binecuvântează Tot Ceea Ce Există și alege cu bucurie ceea ce te înalță. Dacă un om îți provoacă tristețe, nu încerca să ripostezi, pentru că nu vei rezolva nimic.
Pacea nu se creează prin război. Pacea se menține prin pace. Fii tu omul care deschide ușa păcii! Fii tu schimbarea! Fii tu Pacea, în mod conștient! Un om împăcat cu el însuși nu va jigni niciodată. Stiu că nu este tocmai simplu să îți menții liniștea când în jurul tău este agitație, însă, nu uita niciodată că războiul a fost creat pentru a aprecia pacea. Poți experimenta pacea în mijlocul războiului. Poți trăi lumina în mijlocul întunericului. De fapt, întunericul nu este altceva decât lumina sub forma întunericului.”
Sursa foto: ampress.ro