DEZLEGAREA CUNUNIILOR

Spread the love

Loading

Autor: † Dr. Onufrie Pop Arhiepiscop de Bergamo şi Mitropolit Primat
Al Mitropoliei Autonome Creşțîn Ortodoxe de Bergamo şi Europa


Din păcate, biserica dar chiar și unii slujitori,se feresc să vorbească despre acest subiect sau nu îl recunosc , cei car au îndrăznit să facă , sau mai fac, slujbe pentru dezlegarea cununiilor, au fost și sunt controversați , sunt defăimați și vorbiți de rău .Dar totuși unii dintre mari duhovnici pe care i-am avut, iar astăzi ne închinăm la sfintele lor morminte citeau asemenea rugăciuni.
Astăzi se tot vorbeşte despre persoanele care nu se pot căsători, pentru că au cununiile legate. Această credinţă, răspândită de secole în toate mediile sociale, stârneşte discuţîi înflăcărate, opinii pro şi contra.
Cele mai afectate sunt tinerele care traversează un eşec sentimental chiar în ajunul unei zile importante din viaţa lor: când trebuie să spună „Da” alesului care tocmai a cerut-o în căsătorie. Dintr-o dată, pe neaşteptate, visul se spulberă, fără nici o explicaţie. Iubirea se transformă în teamă, în incertitudine şi chiar în ură. Rana sufletească se cicatrizează greu.
Multe persoane care au păţit acest necaz nu se resemnează. Optimistele cred că totdeauna mai există o şansă, pesimistele încearcă să „ scape de necaz”, discret, fără să ştie lumea.
Şi problema se complică din cauza „oamenilor de bine”- fie o prietenă, fie o rudă, care găseşte soluţîi sigure şi discrete : Persoană nefericită este îndrumată să meargă mai întâi la o „specialistă”, în „magie albă”care, se spune că a rezolvat, ohooo, multe cazuri mult mai complicate. Unele tinere merg la biserică, dar vor să scape de necaz, cât ai bate din palme. Nu mai au răbdare şi astfel se duce vorba că părintele n-a ştiut să alunge necazul.
Din ce cauză tinerii nu se pot căsători?

VRĂJILE ȘI FARMECELE
Duşmanii sau rivalii unor familii plătesc vrăjitoare sau „specialiste” în farmece, care se folosesc de meşteşugul lor , legând cununiile şi sporul casei tinerilor din acea familie. Mai mult, aceste aliate ale forţelor negative , induc în eroare tinerii, folosindu-se de însemnele credinţei ortodoxe.

BLESTEMUL PĂRINȚILOR
În multe familii, părinţîi îşi blesteamă copiii, să nu aibă noroc în viaţă, când aceştia sunt neastâmpăraţi şi neascultători. Cu timpul, chiar dacă aceşti părinţi îşi dau seama că au greşit şi cred că puterea blestemului se stinge dacă ei spun un simplu „Doamne iartă-mă!”, efectul blestemului se menţine. În acest caz, doar rugăciunile de dezlegare de blestem, rostite de preotul-duhovnic, sunt de folos.

VIAȚĂ TRĂITĂ ÎN PĂCAT
Cuplurile, care trăiesc necununate ani de-a rândul, sunt împiedicate de diavol să se cunune religios şi să se bucure de Taină Cununiei. Oricât de mult îşi doresc unii tineri să legalizeze relaţia în mod religios, aceştia întâmpină piedici la tot pasul şi nu mai ajung în faţa altarului.

AVORTURILE
În acest caz, tinerii trebuie să ceară ajutor preotului-duhovnic şi să împlinească un canon special rânduit

PĂCATELE PĂRINȚILOR DIN TINEREȚE
Este un fapt dovedit că, păcatele din vremea tinereţîi, făptuite de părinţi, şi nemărturisite preotului duhovnic. se întorc asupra copiilor.

DEZLEGAREA CUNUNIILOR DOAR CU AJUTORUL CREDINȚEI
La slujbele de dezlegare a cununiilor am întâlnit multe tinere şi persoane care se luptau să scape de acest coşmar. Fiecare îşi dorea să se căsătorească şi să aibă un cămin fericit alături de persoană pe care o consideră sufletul- pereche. Multe dintre persoanele cu care am discutat au cheltuit sume exorbitante, sperând să rezolve problema cu ajutorul „magiei albe”.
Dezamăgite de această experienţă, tinerele au venit să ceară şi ajutorul bisericii. Cele mai multe cazuri au primit ajutorul duhovnicesc al preoţilor de la bisericile şi mănăstirile care adăpostesc icoane făcătoare de minuni şi sfinte moaşte.
„Dumnezeu îl aşteaptă oricând pe om, că pe fiul cel risipitor, să revină cu căînţă şi îndreptare la farmacia duhovnicească , iar această este Sfânta Biserică, spre a găși rezolvarea tuturor problemelor sufleteşti, şi nu numai.

POSTUL ȘI RUGĂCIUNEA PURIFICĂ ȘI VINDECĂ SUFLETE
Dumnezeu ne îndrumă de fiecare dată, când diavolul influenţează într-un fel viaţa noastră, să apelăm cu credinţă şi nădejde la post şi rugăciune, ce purifică şi vindecă sufletele.

MĂRTURISIREA PĂCATELOR
Dacă diavolul prin influenţa lui nefastă leagă într-un fel pe tineri şi pe oameni în general, Dumnezeu dezleagă când cel aflat în cauză conştientizează acest lucru şi caută un duhovnic pentru a-şi mărturisi păcatele de la vârsta de șapte ani şi până în prezent.

POST ȘI RUGĂCIUNE
Preotul-duhovnic îi cere persoanei în cauză să ţînă post după puțînţa trupească, cel puţîn 7 zile, iar dacă se poate să postească lunea, miercurea şi vinerea.

A BEA AGHEASMĂ DIMINEAȚă ,TIMP DE 40 DE ZILE ȘI ANAFORA
În aceste zile, să se consume în fiecare dimineaţă câte un păhărel de agheasmă și Anafora, arătînd supunere și respect faţă de milostivul şi bunul Dumnezeu.
Se vor citi rugăciunile de la sfîrșitul acatistelor:

Acatistul Domnului Iisus Hristos
Acatistul Sfântului Arhanghel Mihail, Acatistul Sfântului Nicolae, Acatistul Sfântului Mînă și de la Paraclisul Maicii Domnului . În scurt timp, toate persoanele care face acest canon, pe tema dezlegării cununiilor , s-au căsătorit, aşa cum şi-au dorit.

AȘADAR,DOAR CU AJUTORUL CREDINȚEI ÎN BUNUL DUMNEZEU,SE VA FACE DEZLEGAREA CUNUNIILOR!

Sursa foto: blog.studioblitz.ro

 

Tagged: