Dezvăluire bombă: regimul Iohannis a fost avertizat despre pericolul Covid încă din 6 ianuarie 2020. Dezvaluire de proporții care îngroapă PNL-ul și președintele penelist (penalist)

Spread the love

Loading

În loc să ceară luarea de urgență a unor măsuri de prevenție, președintele Klaus Iohannis a catalogat infecția cu coronavirus drept o răceală, fiind mai ocupat cu obsesia alegerilor anticipate. Autoritatile de la Bucuresti au fost avertizate despre pericolul Covid cu aproape doua luni inainte de aparitia primului caz de infectie cu coronavirus in Romania. Cu toate acestea, presedintele Klaus Iohannis si premierul Ludovic Orban nu au considerat că trebuie să ia de urgență măsuri de prevenție, fiind mai preocupați de obsesia alegerilor anticipate.
Liderul ALDE Călin Popescu Tăriceanu a publicat marți seara, 2 iunie 2020, documentele care dezvăluie că autoritățile de la București au fost puse în gardă pentru prima dată în legătură cu pericolul Covid încă din 6 ianuarie 2020. Asta în condițiile în care primul caz de infecție cu coronavirus în România a apărut în 26 februarie 2020. Avertismentul a fost transmis de Ambasada României la Beijing. De asemenea, în 23 ianuarie 2020, aceeași ambasadă a trimis o nouă notă de informare, pentru că începând cu 25 ianuarie 2020 să livreze zilnic actualizări despre evoluția epidemiei de coronavirus în China.
Ce s-a întâmplat în această perioadă? Mai nimic. Așa cum se știe, autoritățile române, în frunte cu președintele Klaus Iohannis și premierul Ludovic Orban nu au impus nicio măsură concretă de prevenție, ignorând chiar și recomandările de a închide granițele Romîniei. În schimb, Klaus Iohannis era mult mai preocupat să forțeze organizarea alegerilor anticipate, să se joace de-a instalarea premierilor și, evident, să înjure PSD. Deși avertizat de Ambasada României la Beijing, dar continuând să-și urmărească în mod machiavelic interesele politice, Iohannis a mers până acolo încât să afirme, în 27 februarie 2020, deci chiar și după apariția primului caz cu coronavirus în România, că nu există niciun motiv de îngrijorare și că este vorba doar despre o simpla răceală: “Nu există niciun motiv real de panică. Infecția cu acest virus provoacă în marea majoritate a cazurilor doar simptome ușoare, dureri în gât, tuse și febră, că în orice răceală”.

Dezvăluirile președintelui ALDE Călin Popescu Tăriceanu au fost făcute pe pagina sa de Facebook, și documentele care demonstrează că autoritățile de la București au fost avertizate despre pericolul Covid încă din 6 ianuarie 2020:

“Ei știau! Mi s-a confirmat ceea ce spuneam încă din perioada stării de urgență, și anume ca dl. Iohannis și Guvernul Său au știut ce se întâmplă în China și în alte țări, dar au preferat să țină totul sub tăcere până când CCR le-a retezat avântul cu alegerile anticipate! Iar atunci când planul anticipatelor le-a fost anulat, au schimbat macazul și au trecut în starea de urgență cu măsurile pe care le știm.
Am primit confirmarea acestor lucruri chiar zilele trecute în răspunsul primit de la Ministerul de Externe la întrebarea pe care le-am adresat-o și în care ceream detalii cu privire la informațiile pe care Ministerul le-a furnizat autorităților statului român cu privire la coronavirus.
Astfel, în răspunsul primit, ministerul spune că primul semnal către autorități a fost transmis chiar de către Ambasada României la Beijing încă de pe data de 6 ianuarie 2020! Exact, 6 ianuarie! După aceea, această informare a fost urmată de o nota de informare către autoritățile române la data de 23 ianuarie. Iar acum vine partea interesantă: din data de 25 ianuarie, Ambasada României la Beijing a trimis actualizari zilnice privind evolutiile de COVID-19. ZILNIC!
Așadar, ai noștri conducători știau de situația coronavirusului, dar ei erau mai preocupați de alegerile anticipate!”

Sursa – MACHIAWERNERUL – Dezvaluire bomba: regimul Iohannis a fost avertizat despre pericolul Covid inca din 6 ianuarie 2020

Tagged:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *