„Dialogăm cu organizațiile sindicale pe teme ce țin de îmbunătățirea legislației actuale”

Spread the love

Loading

Ministrul Consultării Publice și Dialogului Social, Gabriel Petrea s-a întâlnit cu reprezentanții Blocului Național Sindical, cu reprezentanții Confederației Naționale a Sindicatelor Libere din România-Frăția (CNSLR-Frăția) și o delegație a Confederației Sindicale Naționale MERIDIAN 

fotografi de la sindicateÎn data de 9 februarie 2017, Ministrul Consultării Publice și Dialogului Social Gabriel Petrea a primit delagația Blocului Național Sindical (BNS).

Subiectul întâlnirii l-a constituit proiectul de îmbunătățire a legislației existente din domeniul dialogului social și a pieței muncii. De asemenea au fost prezentate propuneri cu privire la transporturi, agricultură, industria de automobile, energie, construcții și materiale de construcții, cultură și industria de apărare – teme sectoriale considerate prioritare pentru organizațiile membre BNS.

Ministrul Consultării Publice și Dialogului Social a subliniat faptul că dialogul, pe marile subiecte care privesc întreaga societate, este o prioritate pentru Guvernul României, acesta aflându-se în Programul de guvernare 2016 – 2020.

„Ministerul Consultării Publice și Dialogului Social, în conformitate cu atribuțiile sale, va contribui în continuare la întărirea dialogului între toți actorii sociali din România, pilon esențial pentru creșterea competitivității într-o economie sănătoasă. Proiectele importante trebuie realizate prin consultarea permanentă cu cetățenii, mecanism fundamental în decizia politică”- Ministrul Gabriel Petrea.

 

Delegația Blocului Național Sindical a venit cu o serie de propuneri în ceea ce privește stimularea dialogului între toți actorii. ”Considerăm necesar relansarea dialogului social prin implicarea sindicatelor și patronatelor din România ca principali actori alături de Guvern în elaborarea unor politici publice corecte și coerente.” Dumitru Costin, Președinte BNS.

Totodată în cadrul discuțiilor s-a convenit ca lunar sau ori de câte ori este nevoie, conducerea Ministerului Consultării Publice și Dialogului Social să aibă întrevederi cu fiecare federație sindicală în parte, iar problemele prezentate de aceștia să fie înaintate în scris Prim-ministrului și ministerelor de resort.

Delegația Blocului Național Sindical a fost formată din Dumitru Costin, Președinte,  Grigore Mare Vicepreședinte Executiv și Vicepreședinții: Ramona Mercedes Veleanu,  Adolf Mureșan, Cristian Șofron și Cristian Iancu.

 

Ministrul Consultării Publice și Dialogului Social Gabriel Petrea a avut joi, 9 februarie a.c. o întrevedere cu reprezentanții Confederației Naționale a Sindicatelor Libere din România-Frăția (CNSLR-Frăția).

În cadrul discuțiilor au fost prezentate pe de o parte prioritățile Ministerului Consultării Publice și Dialogului Social (MCPDS), conform programului de guvernare iar de cealaltă parte au fost expuse problemele fiecărei organizații în parte. 

„Intenția mea este de a trata cu maximă seriozitate toate demersurile actorilor sociali și de a facilita rezolvarea problemelor semnalate de dumneavoastră prin mecanismele dialogului. Doar alături și cu implicarea federațiilor sindicale vom avea politici publice care să se reflecte în progresul social”, le-a spus în timpul discuțiilor Ministrul Gabriel Petrea.

La rândul său Președintele CNSLR-Frăția, Leonard Sorin Bărăscu a asigurat conducerea Ministerului de sprijin în dezvoltarea unei culturi a dialogului – „Ne bucură deschiderea dumneavoastră, domnule Ministru. Suntem adepții unui dialog constructiv și considerăm că doar așa putem apăra interesele economice, sociale și profesionale, ale celor pe care îi reprezentăm.”

La întâlnirea cu Ministrul Consultării Publice și Dialogului Social au participat din partea CNSLR-Frăția: Leonard Sorin Barăscu, Președinte, Florin Bercea, Prim-vicepreședinte, Iulian Pope, membru în Consiliul Național și Sorin Stan, Secretar general.

 

Ministrul Consultării Publice și Dialogului Social, Gabriel Petrea a primit astăzi, 9 februarie 2017 o delegație a Confederației Sindicale Naționale MERIDIAN.

În cadrul întrevederii s-a discutat despre îmbunătățirea legislației actuale a dialogului social, prezentarea priorităților Ministerului Consultării Publice și Dialogului Social (MCPDS) pe acest an, conform programului de guvernare și au fost expuse problemele cu care se confruntă fiecăre organizație în parte. 

”Vă chem alături de mine în demersul de îmbunătățire a politicilor publice promovate de către Guvern și sper ca, împreună, să perfecționăm practicile de lucru existente în ceea ce privește dialogul social. Ținem cont de sugestiile și opiniile dumneavoastră, pentru că cetățeanul trebuie să fie în mijlocul deciziei politice.”, a sustinut Gabriel Petrea, Ministrul Consultării Publice și Dialogului Social în cadrul discuțiilor.

La rândul său Ion Albu, președinte executiv al Confederației Sindicale Naționale MERIDIAN a declarat și suținut că doresc ca dialogul să continue. ”Dorim să avem întâlniri lunare pentru a lucra aplicat pe legile care ne interesează. Legea dialogului social și încheierea contractelor colective de muncă, o lege a salarizării sunt doar câteva dintre prioritățile oamenilor pe care îî reprezentăm.” a declarat președintele executiv Ion Albu.

La întâlnire au participat din partea Ministerului Consultării Publice și Dialogului Social, Ministrul Gabriel Petrea, iar din rândul Confederației Sindicale Naționale Meridian au fost prezenți domnii: Ion Albu, Președinte executiv; Maxim Rodrigo, Președinte Alianța Națională Sindicală Feroviară; Marian Stoicescu, Președinte Federația pentru Apărarea Pădurilor; Vasile Lincu, Președinte Sindicatul Național al Polițiștilor și Vameșilor Pro Lex; Cătălin Grosu, Confederației Sindicale Naționale Meridian; Consilier  Silviu Geană, Președinte Federația Sindicatelor Silva.

Maria Smarandache

Consilier de comunicare Ministerul Consultării Publice şi Dialogului Social