Diana Crudu este o tânără româncă din Basarabia, care a fost pedepsită de rușii și de comuniștii locali pentru a fii arborat drapelul României. Ce răspunde Bucureștiul? “Alte măști aceeași față” (Mihai Eminescu)

Spread the love

Loading

În 2018 Diana Crudu a fost forțată să dea jos drapelul României pe care îl arborase în curtea sa, în anul Centenarului Romaniei Mari. Diana Crudu spunea atunci că a înălțat tricolorul în semn de recunoștință față de poporul român, pentru ajutorul constant oferit Republicii Moldova.

Autor: Gabriel Gherasim

Gestul ei nu a fost trecut cu vederea de fostul vice-ministru de Externe si Integrare Europeană (Sic!) de pe vreamea guvernării PCRM, Valeriu Ostalep, care susține că tânăra ar fi încălcat legea și a denunțat-o la poliție.

În semn de solidaritate, tatăl fetei și-a vopsit poarta de la casă în tricolor.

Diana Crudu spune că gestul a reprezentat un semn de recunoștință față de statul român pentru bursa de studii de care a beneficiat opt ani.

Ostalep confirmă că nu este prima dată când cere poliției sancțiuni pentru cetățenii Republicii Moldova care arborează drapelul României.

Șeful sectorului de poliție Durlești, Iurie Feodorov, a declarat că ar fi înaintat un demers la Comisia Națională de Heraldică, pentru a se pronunța pe marginea acestui caz.

Disputa dintre Diana Crudu și Valeriu Ostalep nu se oprește aici. Tânără a postat pe o rețea socială un mesaj prin care și-a exprimat nemulțumirea și a anexat copia sesizării depuse la Poliție de fostul viceminstru. Valeriu Ostalep pretinde un prejudiciu moral în valoare de 10 mii de lei pentru că i-au fost publicate date cu caracter personal și consideră că a fost denigrat.

Ce răspunde Bucureștiul?

La o reclamație și solicitare de ajutor din partea guvernului României de catre subsemnatul, senatorul Viorel Badea a înaintat spre ședința în Senatul României aceste solicitări în 2-septembrie 2020.

Domnul Dan Neculaescu Secretar de Stat a răspuns cu următoarele pe 9-Septembrie-2020: “Apreciem ca situația semnalată de doamna Crudu (de fapt de subsemnatul!), reprezintă o acțiune regretabilă, contrara obiectivului de valorificare în plan pozitiv a patrimoniului comun de istorie, limba și cultura.” (vedeți Atașamentul documentului în răspuns integral).

Bun!

Asta știam și noi, ceea ce a generat solicitarea mea către guvernul României pentru apărarea domnișoarei Crudu în primul rand.

Care este deci acțiunea răspunsului de reparații de către guvernul comunist al rușilor și al vânzătorilor de neam din Basarabia, de la guvernul României?

Niciuna.

Invit parcurgerea documentelor în acest sens trimise mie de la București și trista determinare ca ce naște din pisica securiștilor și a trădătorilor de neam comuniști din România anilor 1944-1989, este de aceeași natură ca și trădătorii de neam și ocupanții prezenți de la Chișinău.

“Alte măști aceeași față” (Mihai Eminescu).

Citiți aici:

rapuns Diana Crudu 27.10.2020 (3)

 

Tagged: