Diaspora românească pune condiții clasei politice: VREȚI VOTUL NOSTRU? NOI CEI DIN DIASPORĂ SCHIMBĂM REGULILE!

Spread the love

Loading

Pe rețelele de socializare a apărut program-contract electoral pentru românii plecați din țară și pentru românii din țară. 

Practic sună ca un ultimatum și numai viitoarele alegeri pot să ne arate de ce sunt în stare românii din diasporă, care au fugit să trăiască mai bine. Și nici nu cred că cei plecați sunt mai buni români sau ar trebui să aibă mai multe drepturi decât românii din România. 

Vă prezentăm ce dorește o anumită parte din cei plecați din țară:

1. Respectarea rezultatului referendumului din 2009, pentru reducerea numărului de parlamentari la cel mult 300.

2. Imprescriptibilitatea infracțiunilor de furt din bani publici, comise de demnitari.

3. Demnitarii și familiile lor (copii, părinți), să își asume obligația de a folosi doar sistemul public de sănătate. În caz contrar își pierd calitatea de demnitar. Doar așa s-ar putea schimba ceva în sistemul public de sănătate.

4. Copiii/nepoții demnitarilor vor învăța doar în sistemul public de învățământ de stat. În caz contrar își pierd calitatea de demnitar. Poate așa se va schimba ceva în învățământ.

5. Orice pedeapsă primește un demnitar pentru infracțiuni comise în timpul mandatului, să fie dublată.

6. Averea demnitarilor care nu poate fi justificată să fie confiscată, la fel și a rudelor care nu o pot justifica.

7. Parlamentarii care nu au inițiat nicio lege pe toată perioada mandatului, să restituie 50% din sumele primite ca și indemnizație. Nu sunt acolo doar pentru a încasa un salariu pe care mulți dintre noi, nu îl au.

8. Interzicerea totală a traseismului politic. Pleci din partid, renunți și la funcția obținută.

9. Parlamentarii care prin vot s-au opus solicitării Parchetului pentru cercetarea altor demnitari, să nu mai aibe dreptul de a candida pentru funcții publice timp de 10 ani.

10. Interzicerea prin lege a dreptului parlamentarilor de a se pronunța în privința cercetării unui demnitar.

11. Redeschiderea tuturor dosarelor care s-au închis prin prescriere, ale foștilor și actualilor demnitari.

12. Cheltuielile parlamentului să fie reduse cu 50% față de nivelul actual. Un stat sărac nu poate suporta costurile unui parlament bogat.

13. Produsele/serviciile din instituțiile de stat să fie în proporție de 70% produse în România.

14. Înăsprirea pedepselor din codul rutier. Despre cât de aspre să fie, să-i întrebăm pe cei care și-au pierdut copiii sau părinții în accidente rutiere.

15. Pușcăriașii să muncească pentru cazare, mâncare, îngrijire medicală. Ei ne fură, ne tâlhăresc, ne violează copii sau părinții și noi îi ținem pe banii noștri! În pușcărie, munca să fie obligatorie, mai puțin cauzele medicale certe.

16. Castrarea pedofililor și a violatorilor.

17. Pentru traficanții de droguri, închisoare pe viață.

18. Mărirea alocației pentru copii la cel puțin 150 lei.

19. Părinții care nu-și trimit copiii la școală, să fie decăzuți din drepturi.

20. Interzicerea exploatării zăcămintelor de orice fel, prin metode care duc la distrugerea pe termen lung a mediului înconjurător.

21. Reîmpădurirea terenurilor defrișate, costurile urmând să fie suportate sau imputate tuturor celor care le-au defrișat sau trebuiau să apere pădurile, nu să le distrugă!

22. Interzicerea vânzării pământului agricol românesc către străini. Copiii și nepoții noștri, vor trebui să-și crească copiii. Noi dacă avem astăzi pământ românesc, avem datorită străbunilor noștri care nu l-au vândut, ci s-au jertfit să-l păstreze.

23. În procesele câștigate la CEDO, daunele să fie plătite de către judecătorii care au dat sentințele. Nu trebuie să plătim noi pentru că și-au băgat ei bani în buzunare.

24. Executarea silită a datornicilor Bancorex, pentru recuperarea sumelor nerestituite.

25. Tranzacțiile în cash între persoane fizice, să nu fie limitate de sumă. În actul de vânzare-cumpărare sunt părți: notarul, vânzătorul, cumpărătorul. De ce trebuie să primească banca un comision?

26. Înlocuirea prin lege a denumirii de rrom, cu denumirea de țigan.

27. Deschiderea unui proces împotriva tuturor guvernanților, a celor care se fac vinovați de distrugerea industriei.

28. Depolitizarea autorităților de reglementare și control (fisc, media, protecția consumatorului, etc).

29. Desecretizarea tuturor contractelor civile făcute cu statul roman. Contractele de achiziție din bani publici să fie transparente și să nu fie acceptată nicio formă de secretizare.

30. Anularea subvențiilor de la buget către cultele religioase (să primescă fiecare cult un procent de la enoriași săi, de exemplu – 1% din venitul net.)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *