Doctrine politice pe înțelesul tuturor și totul despre întreprinzători

Spread the love

Loading

doctrine politiceCreștin democrat: Tu ești proprietarul a două vaci. Vecinul tău n-are nici una. Păstrezi una și dăruiești vecinului tău sarac pe-a doua. După aceea regreți….

Socialist: Tu ești proprietarul a două vaci. Vecinul tău n-are nici una. Guvernul îți ia una și o dă vecinului. Tu ești obligat, prin lege, să te întovărășești cu vecinul tău, ca să-l ajuți la creșterea animalelor.

Social democrat: Tu ești proprietarul a două vaci. Vecinul tău n-are nici una. Te simți vinovat pentru succesul muncii tale. Îți dai votul la alegeri pentru formarea unui Guvern care să te impoziteze. Acesta te obligă să vinzi una din vaci ca să poți plăti impozitul. Guvernul, pe care l-ai ales, cumpără cu banii obținuti din impozit o vacă și o dăruiește vecinului tău. Te simți acum împăcat …

Liberal democrat: Tu ești proprietarul a două vaci.
Vecinul tău n-are nici una. Na, și????

Comunist: Tu ești proprietarul a două vaci. Vecinul tău n-are nici una. Guvernul îți confiscă vacile și-ți vinde ție laptele. Tu stai ore întregi la coadă pentru lapte. Ești acrit!!!

Capitalist pur: Tu ești proprietarul a două vaci. Vinzi una, mai iei eventual și-un credit de la bancă și-ți cumperi un taur, urmărind să obți o turmă întreagă de vaci.

Intreprinzător american: Tu ești proprietarul a două vaci. Vinzi una și o închiriezi înapoi (leasing). Capitalul obținut din vânzare îl mărești înfiintând o societate pe acțiuni. Obligi cele două vaci să dea de patru ori mai mult lapte. Te minunezi că una cade moartă. Dai un comunicat de presă în care comunici scăderea costurilor societății cu 50%. Acțiunile societății cresc.

Întreprinzător francez: Tu ești proprietarul a două vaci. Faci grevă pentru ca tu-ți dorești trei. Între timp faci pauză de masă. La vie est belle!

Întreprinzător japonez: Tu ești proprietarul a două vaci. Prin tehnica modernă de genetică reușești sa “redesign” animalele la o zecime din marimea lor originală și totuși să dea de douazeci de ori mai mult lapte.

Întreprinzător german: Tu ești proprietarul a două vaci. Prin tehnica modernă de genetică reușești să “redesign” animalele astfel încât ele devin blonde, beau o groază de bere, dau lapte de cea mai bună calitate și pot să alerge cu 160 km / h. Din păcate, vacile cer 13 săptămâni de concediu pe an.

Întreprinzător Italian: Tu esti proprietarul a două vaci, însă nu ai habar unde sunt. În timp ce le cauți întâlnești o femeie frumoasă. Lași căutatul baltă și o inviți la masă. La dolce vita!

Întreprinzător rus: Tu ești proprietarul a două vaci.
La numarare îți rezulta mereu 5. Bei și mai multă vodcă! Le numeri din nou și ajungi acum la 42. Bucuros, numeri încă o dată și acum sunt 12. Dezamăgit lași număratul și deschizi o nouă sticlă de vodcă… Mafia apare și-ți ia vacile – în mod egal, câte vor fi.. ..
Întreprinzător elvețian: Tu dispui de 5.000 vaci din care însă nici una nu-ți aparține. Tu ai doar grijă de ele pentru alții. Cât lapte dau vacile nu povestești nimanui….

Cred ca s-a lamurit problema!!! NU???

Sursa: anatolbasarab.ro