Dorin Lazăr Maior, condamnat la 7 ani de închisoare cu executare pentru şantaj

Spread the love

Loading

dorin-lazar-maior_1Dorin Lazăr Maior, preşedintele Blocului Naţional al Revoluţionarilor, a fost condamnat, luni, 4 martie 2013, la şapte ani de închisoare cu executare pentru şantaj, în dosarul „Romexterra”, în acelaşi dosar fiind condamnat şi omul de afaceri Ovidiu Tition, la 5 ani de închisoare, a decis Judecătoria Târgu Mureş. Decizia nu este definitivă, putând fi atacată cu recurs.Menţionăm că în biroul de conducere a BNR-ului se află şi un lugojean, un impostor a Revoluţiei din Lugoj, lătrător pe un site anonim. După ce a fost membru în organizaţia lui George Costin, cel arestat pentru fabrica de revoluţionari, a fugit la BNR.

Dorin Lazăr Maior, Ovidiu Tition, Florina Aprofira au fost trimişi în judecată în 2006 de procurorii DNA Braşov, fiind acuzaţi că ar fi şantajat doi oameni de afaceri braşoveni, printre care şi pe fostul director adjunct de la Romexterra Bank Braşov Mihai Maţepiuc, pentru modul ilegal în care se acordau credite la banca respectivă. Maior i-ar fi ameninţat pe cei doi oameni de afaceri că îi va denunţa dacă nu primeşte de la fiecare câte un milion de lei.

În acest dosar, Tition şi Maior au stat în arest preventiv pentru o perioadă, în urmă cu patru ani. Cei doi au fost reţinuţi şi ulterior arestaţi sub acuzaţia de şantaj la finele lunii decembrie 2006 şi până în mai 2007.