Dragoste la prima vedere! Un pui de rinocer și un pui de zebră sunt cei mai buni prieteni după ce au fost găsiți orfani în sălbăticie

Spread the love

Loading

Puiliul de rinocer și cel de zebră au fost salvați în rezervația de animale „Care For Wild” din Africa de Sud.
Rinocerul în vârstă de 12 ore, a fost găsit cu o „infecție urâtă a ombilicului” în decembrie și avea nevoie de o transfuzie de plasmă.
Zebra a fost găsită singură și abia în viață la vârsta de o săptămână, după ploile abundente și furtunile din noiembrie anul trecut.
Cei doi pui au devenit prieteni în timpul celor șase luni petrecute în rezervație, într-un sanctuar pentru animale orfane…

Imagini adorabile arată prietenia dintre puiul de rinocer Daisy și puiul de zebră Modjadji, care au fost amândoi salvați într-o rezervație sanctuar de animale orfane din Africa de Sud.
Prietenii de nedespărțit au fost adesea fotografiați îmbrățișându-se unul cu celălalt în timpul lungii lor perioade în rezervație, iar unele fotografii arată pe cei doi prieteni care împărtășesc plimbări și mănâncă împreună.
Dragostea și îmbrățișările lui Modjadji au fost descrise drept „salvatoare” pentru micuța Daisy, care a ajuns la sanctuar aproape moartă.
O postare de apreciere pentru Modjaji făcută de angajații sanctuarului: „Această mică zebră orfană a salvat viața puiului de rinocer. A fosta dusă aici extrem de compromisă și cu o anemie severă, a primit o transfuzie de sânge de la o altă zebră care i-a salvat viața. Acum mult mai puternică, Modjadji veghează asupra celui mai mic orfan al nostrum, un pui de rinocer și noi o iubim atât de mult!”

Puiul de rinocer a fost salvat în timpul unei operațiuni de rutină în Parcul Național Kruger, la începutul lunii decembrie anului trecut. În vârstă de doar 12 ore, avea cordonul ombilical încă atașat. Puiul nu putea să stea în picioare și avea o „infecție ombilicală urâtă”. Era extrem de slab și vulnerabil și pentru a-i salva viața a primit o transfuzie de plasmă pentru a-și întări sistemul imunitar, după care a primit îngrijire nonstop în Unitatea de Terapie Intensivă timp de câteva luni.
Cei doi prieteni rămân foarte apropiați, dar obiectivul pe termen lung privind soarta celor două animale „este o eliberare cu succes înapoi în ecosistemele lor naturale cu propria lor specie”.
Sanctuarul spunea: „În timp ce rinocerul se va alătura celorlalți rinoceri orfani și zebra se va întoarce într-o turmă de zebre, prietenia lor unică va fi întotdeauna o parte vitală a călătoriei lor de reabilitare”…

SURSA se poate citi AICI

 

 

Tagged:

Comments are closed.