Dragostea pentru înțelepciune primează la Galați

Spread the love

Loading

Autor: Mioara Baciu 

” Dacă, din punct de vedere cultural, nu sunt decât rezultatul amorf al lecturilor, al educației și al diverselor mele preferințe influențabile, atunci înseamnă că nu se știe exact cine scrie și cine gândește” (Liviu Cocei).

O invitație specială a filosofului Liviu I. Cocei la „Meditații sentențioase” în cadrul lansării de carte care a avut loc în cadrul Salonului literar AXIS LIBRI, la Biblioteca V A Urechia Județeană V. A. Urechia din Galați, Sala Mihai Eminescu.

De asemenea,  Ioan Gh Tofan a prezentat cu înaltă spiritualitate și simț al umorului care nu e la îndemână oricui, „Cabotaj prin arhipelagul cărților. Jurnal de lectură”.

Evenimentul a fost moderat cu profesionalism de către omniprezentul critic literar, Adi Secară. Gazdă onorantă, Biblioteca, prin reprezentant, director adjunct.

Invitați de seamă, care au rostit convingătoare alocuțiuni, scriitori, membri sau nemembrii ai USR și ai Cenaclului Noduri și semne, profesori universitari, dintre care amintim pe: Ion Avram, Ivan Ivlampie, Ovidiu Nedu, Ecaterina Păun, Andrei Velea.

Gălățenii sunt avizi de cultură! Iar dragostea de înțelepciune primează! Pentru a ști, a înțelege, „cine scrie și cine gândește „!

Tagged: