Drumul din China spectaculos este acum o atracție turistică: autostrada atinge o altitudine de peste 4.200 de metri și are peste 200 de curbe în total

Spread the love

Drumul de 75 km (46 mile) se află

în județul autonom Taxkorgan Tajik, provincia Xinjiang, din China. 

Drumul atinge o înălțime de 4.200 m (13.780 ft), cu un câștig maxim de altitudine de 1.000 m (3.280 ft).

Un șofer care a circulat pe autostradă a descris călătoria drept „o provocare plină de emoție”. 

Inginerii din spatele acestui drum cred în mod clar în zicala „o curbă bună merită alta”.

Drumul antic Panlong, construit recent, din vestul Chinei, conține atât de multe curbe – peste 200 – încât a devenit rapid o atracție turistică.

Cea mai fotogenică secțiune conține o serie uluitoare de curbe abrupte în ac de păr, care se ridică brusc de pe un platou în munți acoperiți cu zăpadă. Raiul pentru pasionații de șoferi, iadul pentru oricine suferă de rău de mașină.

Văzut din aer, drumul capătă o formă asemănătoare dragonului, dând naștere numelui său. Panlong este un dragon acvatic în mitologia chineză.

Drumul lung de 75 km (46 de mile) – numit de localnici Plateau Sky Road – se află în județul autonom Taxkorgan Tajik, provincia Xinjiang.

Scopul său inițial a fost de a asigura trecerea prin Munții Kunlun pentru fermierii și păstorii locali. Drumul a fost inaugurat în iulie 2019.

Drumul atinge o înălțime de 4.200 de metri (13.780 ft), cu un câștig maxim de altitudine de 1.000 de metri (3.280 ft).

Cu toate acestea, site-ul www.dangerousroads.org, deși a numit drumul „visul pasionaților de condus mașina”, i-a avertizat pe șoferi să fie atenți pe timp de ploaie și zăpadă – și să fie conștienți de faptul că sunt posibile alunecări de noroi.

Un alt drum curbat notabil din China leagă satele Jinxing și Jinganshao din provincia Yunnan, în sud-vest.

Drumul întortocheat are 68 de ace de păr, care se întind pe o distanță de 6,3 kilometri (3,9 mile) de-a lungul unei creaste muntoase.

Sursa: dailymail.co.uk

 

Tagged:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *